}

waited all my life

The day, 
 
I couldn't barely breath, and it was so hard for me to "wake up" even if i was awake. It was like the other dimension tooked my breath away, and the brain collapsed. And i didn't knew who i was, or were i was at the time. But then i "wake up" and realize that : whoever tooked my breath away.. i will take it back. I had to, so i could go on, and do what i was supposed to do this day. I started to crying. I mean, for real this time. Not just tears, like the rain, falls down from my cheeks. It was a crying and a sound too. It was a truth crying, and it was a long time i cried like that. And then, i was there. Infront of the house i hade a meeting at. 
 
I can't tell the whole story, but it went very well. I thought i would feel like shit, more then i did. But the day after all this, i cind of.. had all the feelings coming back, that i had from the morning yesterday. The feelings i had at "the day". 
 
But i'm breathing, don't i ? And you know what? I'm never gonna stop breathing, not just because i think i have to. That's for sure! 
 
 
/ Sophie* 
 
 
- Sorry om det är evt. stavfel i texten. Det bryr jag mig inte så mycket om, antar att de som kan engelska förstår vad jag menar ändå. :) 
 
 
 

I won't hide a thing

Idag Söndag har det varit en bra dag. Igår fick jag yttligare besök & det var från storebror & hans familj. Mysigt! Dom söv över här & åkte hem idag. Alla åkte hemåt så det blev rätt tyst här hemma. 

Idag fick jag även kontakt med en betydelsefull person igen. 
"Sometimes good things fall apart so they can understand how much they need to get back together" 
Är glad att vi vill finnas i varandras liv. 

***
Tomorrow is the day. The day? For me it Will change my life. But is not: it Will change "just like that". I Will be the reason for that change. I'm the one who Will change my life. The truth Will set me free. It's not going to be happy days yet, but tomorrow Will be the start of the great life i have in front of me. Am i scared? Yeh. Will i make this through? Hell yeh.  

It's gonna be alright. I know it Will. 

/Sophie * 




Then i ask myself the same question.

Både sega dagar, jobbiga dagar, men ändå har dom varit roliga. Förra helgen var superbra, och det var en helg jag behövde på olika sätt! Det blev mycket skratt och så fick jag lära känna andra ansikten. Mådde bra helt enkelt. 
Denna helgen har jag besök av lillebror, vilket är roligt. Det jobbiga är att kroppen inte mår bra, så man orkar inte göra så mycket, önskar jag var frisk och kunde orka mer i vardagen. Men i framtiden ska jag inte låta det styra mitt liv så mycket mer. Varför i framtiden och inte på en gång? Svårt att förklara, ( inte svårt att förklara, bara en förklaring jag inte vill gå ut med ). 
 
Har ändå rätt fullt upp just nu. Har mycket å göra med boken, just nu är det inte så mycket jobb längre eftersom tryckningen är igång. Men jag har ändå lite saker och fixa innan, och sen när boken är hemma i handen så lär jag få fullt upp igen. Och sen är det ju än massa andra saker som jag kommer ha fullt upp med. Så jag kommer kanske inte skriva så värst mycket eller lika ofta på bloggen, men så kan det bli ibland. Lägger inte ner den iallafall.  
 
Nu ska jag kolla på någon serie ( kollar sammanlagt på 14 serier. Och innan var det mer, men dom har man ju sett klart. Och för tillfället är det ju många serier som har uppehåll...... störande men haha ;) 
 
Ha en bra Lördag :) 
 
 
/ Sophie* 
 
 
 

That's when i knew

 

Lördags minne

En bra morgon med en bra inställning, som resulterade i en hel bra dag. 
 
Det är skönt att vakna upp och känna att man är i ett tryggt, bra och roligt sällskap. Det gör mycket när det väl händer, speciellt i min vardag. Runt 5 tiden tror jag det var, så begav vi oss ut i det kalla igen för att åka till ( vad det nu heter ) några släktingar till min vän & där spenderade vi hela lördagskvällen. Vilket var supertrevligt och roligt! Bjöd inte enbart på mat och sött, utan mycket prat och skratt! Sociala människor, vilket alltid sätter ett leende på läpparna. Varje litet skratt i livet är guld värt, det är stunder jag verkligen tar vara på och sparar i minnet. 
 
Ja, idag är en sån dag man mått bra, skönt. En dag jag behövde med tanke på allt som ligger framför mig inom snar tid. Både något och se framimot på ett vis, men ändå inte. Men hur svag jag än känner mig, så kommer jag klara det. Har ju klarat mig hittils. 
 
 
 

Början av helgen

Bättre början på en helg? Nej det finns nog inte. Idag gick jag upp i lugn & ro ( okej, jag hatar stress så brukar inte direkt stressa ). Fick inte mycket sömn men försökte vara uppe iallafall. Fixade iorning lite i väntan på mitt besök som jag fick Runt lunch tiden. Gick ut i det KALLA... Som nog de flesta redan känt utomhus. Men känns ju som att det bara blir kallare å kallare? Hemskt! 

Mötte upp henne & sen hade vi det jätteroligt, sedan blev vi även hämtade. Runt 9 tiden ungefär, blev hämtade & så åkte vi hemåt till henne :) och här ska jag sova i helgen! 

Roligt & mysigt, vi har inte setts sedan i sommras som sagt. Men nu är man här & det känns Bra! 
Imorgon ärä en ny dag, uppenbart. Ska bli en lika bra dag då :)!! 





Lite sådär

Tröttare & sjukare på alla sätt å vis i kroppen... Ändå fick jag något ryck och började plocka ut ytterkläderna i ett skåp, för att göra det till en klädgarderob, vilket behövdes. Städade mitt rum & rensade än massa kartonger,påsar & allt va det heter. 
Några månader sedan sist om jag säger så haha. 

Nu 7 timmar senare satt jag mig vid matbordet å åt lite mat & sitter nu å vilar lite i soffan. Ska strax träna så mycket jag orkar, om kroppen tillåter. Efter det blire dusch & sedan tillbaka till soffan &i chilla lite tills det är dags å söve. 

Imorgon ska jag träffa min fina Jolandis som jag inte sett på evighet. Typ sen i sommras. Ja så kan det bli, men nu ska vi äntligen ses igen :) kul ! Längtar <3 



Därför lämnar jag

Hon valde två saker.. i samma veva. Och jag som trodde att barn är det finaste man kunde få? Men bakom livet finns en dörr, och där inne finns det en scen. En scen djävulen äger. Där han spelar med folk som små marionettdockor. I samma stund som hon skulle få det finaste man kan få, bestämde sig även djävulen för att börja en pjäs. Ingen hade någon aning om att denna pjäsen inte skulle bara förstöra en persons liv, utan två liv till. 
Varav ett liv som är mitt. Kärlek vinner mycket, men övervinner inte allt. Jag har sett det med mina egna ögon. Inte ens det vackraste som finns, kan övervinna djävulens spel. Han hinner krossa mycket på vägen, och det som redan är krossat kan aldrig bli hel igen. Beroendet, djävulens svarta magi. Det är starkare än kärlek. Kärlek till en partner, till en vän, till sin egna dotter. 
 

Djävulen är kvar. Han kommer aldrig lämna. Därför lämnar jag.  
 
 
old.

My thoughts are like the ocean

Det är så himla roligt med fina kommentarer som andra ger. Det är inte bara ni som är nyfikna och tycker detta med min snart utgivna bok är spännande. Jag om någon tycker det ! Den här boken kommer endast finnas på min hemsida, till att börja med. Vilket jag själv bestämt ! 
 
Jag kan inte förstå det själv att mina ord kommer finnas på äkta boksblad, omringat av ett bokomslag. Helt sjukt, på ett bra sätt givetvis. Jag minns när jag var liten och lärde mig skriva själv. Enda sedan dess har jag skrivit allt som rör sig i huvudet. Många undrar vad jag får allt ifrån, och jag får det precis där andra får det ifrån. Huvudet och hjärtat. Bara det att jag av få människor verkligen öppnar upp mig, även för mig själv. Och vågar uttrycka mig och försöka sätta ord på saker och ting som man känner och tänker på. 
 
Ja, som sagt. Detta är något stort för mig och det är verkligen kul och höra andra som tycker det ska bli intressant. Självklart är jag rätt mycket nervös, men samtidigt vet jag att jag är bra på det jag gör. Vilket inte måste innebära att alla håller med. Men jag har aldrig hört någon som inte gör det ! Vilket är roligt och extra peppande :) 
 
 
 
Hoppas ni får en bra dag. 
 
/ Sophie* 
 
 
En gammal bild och ett minne man saknar. 
 

Sista droppen av skadegörelse

Till en början dränkte jag sorgen. Tills jag hällde ut den sista droppen av skadegörelse. Jag är inte idioten här, så varför ska jag straffa mig själv? Hejdå till den smärtan och hej till frielsen! Hejdå till dig som trodde du kunde påverka mig och mitt liv något mer. Vet inte vad du är men ingen som kan påverka mig längre. 
 
Sa jag att det kändes tomt? Haha, jag menade givetvis att det har känt riktigt skönt utan dig i hälarna. 
Om jag är ledsen? haha nej? Har väl ingen anledning? Såååå speciell var du inte, uppenbart. Så som du betedde dig. 
 
 
Lovade mig själv att inte bli påverkad av någon som inte har något värde i mitt liv mer. Så i won't fall that easy this time. Goodbye :) 
 
 
/  SOPHIE* 
 
 
 
 

MIN HEMSIDA OCH BOK

Hej ! 
 
Nu har jag skrivit om min bok på hemsidan, kika gärna in! 
 
http://www.forfattarinnanswa.n.nu/ 
 
Gå in på PRODUKTERNA och tryck sedan på bilden. Där kan ni läsa vidare! 
 
 
/ Sophie*
 
 
 

19 saker du säkert inte visste om mig

1.Jag ska snart ge ut min allra första bok. 
http://www.forfattarinnanswa.n.nu/
 
2.Denna blogg startade jag 6 oktober 2013. 
 
3. Nästa gång jag vill färga håret till en annan färg så ska jag färga det i någon Lila nyans. 
 
4. Jag är glad att jag började med LCHF förra året, och kommer äta enligt det resten av mitt liv. 
 
5. Jag älskar antika saker. 
 
6. Jag älskar att skoja och skämta ;) men inte på ett elakt sätt. 
 
7. Jag bär alltid örhängen på mig. 
 
8. Den bästa "högtiden" eller vad man kan säga, är nyår enligt mig. 
 
9. Jag har över hundra sidor sparade på min dator. ( alltså klädaffärer osv ) 
 
10.Jag kommer snart genomgå något otroligt. På ett både negativt och positivt sätt. 
 
11.Det är lätt att få mig skratta. 
 
12.Jag är väldigt målmedveten. Och aldrig den som ger upp. 
 
13.Jag älskar att lära mig nya saker och lär mig saker lätt. 
 
14.Mitt stjärntecken är Kräftan. Jag fyller år den 9 Juli. 
 
15.Jag är näst-yngst av alla mina bröder. 
 
16.Jag älskar att åka go cart men det var länge sedan jag åkte sist. 
 
17.Guld är fint men silver finare. 
 
18.Något jag verkligen vill ha är ett piano. Helst ett gammalt, inte någon i nyare form såsom cynt/keyboard 
 
19.Jag ser framimot detta året 2014. Ett år jag väntat på i många år. 
 
 
 
 

Tankar Tankar

Det är så jävla synd, ursäkta mitt ordval, att vuxna människor och människor i överlag. Inte kan bete sig som man ska göra! 
 
"Gör inget om jag är elak, bara jag får säga och göra som jag vill
 
"Gör inget om jag är en falsk rykte människa, jag kan berätta en snyft historia så glömmer människor hur elak och självisk jag är. För en stund iallafall, tills jag hittar på en annan historia man kan tycka synd om
 
SUCK. Alla berättar om sina liv, eller något annat - ja det är inget fel med det alls. Jag har också en stor berättelse om mitt liv, men om jag någongång öppnar upp mig för någon och berättar en del av den, så gör jag det f*n inte för att folk ska säga hur synd det är om mig. Det är faktiskt en anledning till varför jag -inte- berättar något. Det man vart med om, ja det är sjukt hemskt. Men "Synd om" ? Är det ens ett ord. Det är mer synd om de människor som gjort illa någon annan människa. Synd att dom får leva med sig själva. 
 
Nej men... detta är en sådan tuff period för mig nu. Det blir bara tuffare ju närmre tiden blir till vad som ska ske. Och det tuffaste är att man får noll stöd i själva omgivningen. Jag får stöd av min fina vän, utan henne skulle jag inte räkna det andra för stöd.
"är du inte nöjd med det lilla stöd du får eller?" 
Att få någon annan må dåligt, ÄNNU mer dåligt, nej det är inte direkt stöd någonstans. 
Finner inte tillräckligt med ord, men hemskt är det iallafall. Tack ni som satte mig till världen, för att ni finns där. ("Tack")
 
/ Sophie * 

 
 
 

Tomorrow will be a "today"

Igår på morgonen, runt halv 11, åkte jag iväg en stund. Skönt å komma ut, samt att ha ett trevligt samtal med en trevlig människa. Lite senare på kvällen kom min lillebror hem, precis som vanligt över helgen. 
Tidigare på dagen, runt 13:00 så ringde jag ett viktigt samtal ! 
 
Jag skulle ringa bokförlaget, och bestämde mig för att inte skjuta upp det längre än till ett, men jag var så otroligt nervös, vilket inte är så likt mig. Jag visste inte ens varför jag var nervös? Eller om jag egentligen ens var nervös på riktigt. Hur som helst, det gick några minuter över ett, och tillslut ringde jag. Okej.. jag la sedan på efter några toner haha. Men ringde sedan upp igen. Trodde jag hade ringt fel, för det stod något konstigt på mobilen. Men jaja, hur som helst. En trevlig man svarade i luren och samtalet gick jättebra. Det var inte så farligt som man trodde innan man ringde, med andra ord. Jag ställde lite frågor om boken, han ställde lite frågor osv. Allt kändes kanon, och efter samtalet när jag lade på... Jag visste inte vad jag skulle göra av lyckan! Jag ville studsa upp och ner som en boll, samtidigt som jag skrattar och skriker hur jag glad jag är för att en dröm snart går i uppfyllelse. Jag fick inte fram ett ord... men i mitt huvud snurrade alla tankar runt. 
 

Ja, så snart när man gjort lite saker med det som ännu bara är ett skrivet dokument, så kommer sedan det skickas in till förlaget och sedan är tryckningen igång! Wiii. Glad? Bara förnamnet. 
 
 
Idag är det Lördag och händer nog inte mer än bara chill. Men det är skönt det, och behövs. Med den noll energin jag har ... 
 
 
 

Write your own story

Vaken nu? Som vanligt har jag inte sovit än. Somnar antagligen lite senare, men ska försöka hålla mig vaken och göra än massa saker idag. Har redan gjort lite saker och varit duktig. Vilket jag alltid är ;) 
 
Hur som helst, blir väl inget speciellt inlägg. Jahaja, du kanske redan märkte det. Nåväl. Haha, skulle bara visa upp min hemsida! Tänk att allt är nästan klart nu! Bokomslaget är färdigt, SÅ HIMLA NÖJD, och boken är färdig skriven. Har pengarna som jag sparat ihop, har mailet företaget som ska trycka boken till mig. Och ja, fixat hemsidan lite extra, såsom lagt dit en pretty good header som jag gjorde inatt. Hihu. Kan inte förstå att en del av mina drömmar går i uppfyllelse. Underbart ! Kika gärna ni på hemsidan :) 
 
Boken kommer upp någongång i februari !! Wiii 
 
//Tryck på bilden för att komma till min hemsida//
 
 
 
 
 

Those who are hardest to love

Det jobbigaste är när man är fångad i sina egna tankar, inte ens man själv kan göra sig fri. Ja, till en början är det så. Men sedan är det ju ändå bara än själv som verkligen kan ta sig ur det. 

Jag undrar hur allting kommer gå. Om
hoppet varit tillräckligt..om ens kämpande faktiskt lett till något bra. Om ens liv verkligen kommer klarna upp & bli lika tryggt, äventyrligt & kärleksfullt som man önskar. 

Jag tror på ödet. Jag tror inte att dåliga saker som sker är alltid med mening, men jag tror att det man lärt sig under resans gång, och de människor man möter på ett eller annat sätt i den stund, det tror jag är meningen. 


Den värsta känslan är saknad. Sen att känna sig maktlös. Värdelös, otillräcklig.  Oälskad. Jag är älskad, men det finns dom som borde älska mig som inte gör det. Dom som borde visa det dag som natt, och som ska ge ens liv en trygghet från första stund. 

En dag, när jag får mitt egna liv. Min Egna familj, förhoppningsvis. Då kommer det vara omöjligt att låta det gå en enda sekund utan att visa min kärlek.  Det längtar jag mest av allt efter. Att ge allt jag kan ge & ännu mer än så. Det är allt jag någonsin drömt om och kämpat för. Min egna familj. 


Well. Kanske är även det något jag inte kan få. Men ? Då lever jag hellre i den fantasi världen än här,. 

/ sophie* 



Välja sida

I många fall så behöver man inte välja sida, utan det viktigaste är att man är på sin egna sida åtminstonde. 
Men det finns två sidor man alltid kan välja mellan. Och även om livet är shit och man har all anledning å tycka å känna så, så behöver man inte välja den negativa sidan. Man måste inte det! Även om det känns som man inte har något val. Jag skulle inte sitta här och skriva om något jag inte har någon aning om. 
 
Jag trodde inte det var okej för mig att gå vidare, pågrund den sorg jag bär på. Jag trodde att jag var tvungen & sörja livet ut. Och dessutom visste jag ingenting annat än sorg, vilket ledde till att jag inte heller kände att jag hade något annat val än att fortsätta må dåligt. Även om jag inte visste hur det kändes att vara lycklig, förutom hur jag trodde det skulle kännas, så förstod jag nu. Att det finns någonting där ute i världen som jag kommer må bra utav, och som kommer få mig lycklig för första gången. Men för att ens vara i närheten av det, så måste jag välja sida. 
Och man måste välja rätt sida, som leder till rätt plats. Och även om man väljer den positiva sidan, innebär det inte att allt i livet ordnar sig på en gång, att man blir lycklig direkt eller att problemen blir mindre.Därimot blir det lättare för än själv att hantera saker, problemen blir inte få men man kanske inte gör dom större än vad dom är. 
 
Det är svårt att välja en sida som man aldrig varit på förut. Man vet inte vad som kan ske eller hur det känns. 
Men ens liv börjar utanför sina gränser. Utan för det vi kallar rädsla. 
 
Jag måste nog följa mina egna råd ;) det är väl dags å inse helt enkelt. 
 
 
 

Open your eyes

Det man kan förändra, tror man inte går att förändra. 
Därimot kämpar man med all energi man har, för att försöka förändra saker som man egentligen bara borde acceptera. Det är komplicerat dedär. Och inte blir man klokare på hur det fungerar eller varför det är sådär. 
Det enda jag vet är att man kan göra mer än man säger. Ibland ljuger man för sig själv, och tillslut tror man på det. 
Man har stängt sina ögon för verkligheten för man har "levt" för mycket i den. 
 
Ju närmre jag är, till att bli fri. Ju mer hat känner jag och rädsla. För vem är jag, när jag är fri ? Jag vet bara vem jag är nu, nu som fånge. Jag antar att när jag blir fri, så kommer jag fortsätta vara jag. Men...hur kommer livet påverkas, när jag känner något jag aldrig känt förut? 14 år av .. vad ska man kalla det? 14 år av smärta, tortyr och jag förstår inte hur man orkat vandra som en vilsen själ i så många år. Vart fick jag hoppet ifrån? Hur kunde jag vara så hoppfull trots att jag inte hade något att hoppas på. Vad kom den där gnistan, långt inom mig, ifrån? 
Hur som helst en gnista och hopp, som fått mig överleva. Jag vet inte om jag vågar tro det, men är
-ett riktigt liv- en belöning för allt kämpande? Jag hoppas verkligen det. 
 
Jag vet att mirakel kan ske, jag är ju ett av dom. Det är vi alla på något sätt. 
 
Man kan inte se, om man inte vågar öppna ögonen. Ibland kan det betyda att man måste öppna något inom sig själv för att kunna se klart. Det gäller att vara mottaglig för de bra sakerna i livet. 
Annars blockerar man lyckan och sig själv. Man blockerar det man förtjänar här i livet och den såkallade konsekvensen är att man i slutet sårar sig själv mer än vad man blivit sårad utav andra. 
 
 
/ Sophie* 
 
 
 
 
 
 

Someday

Someday all this pain will make sense. But i don't think pain happends for a reason. Not all of the shit i've been through is for a reason. But one day i will find my own home and the safe life i know i deserve. I don't deserve people who talk behind my back,let me down and hurt me. etc. I deserve real love, whatever that feels like. I deserve a whole family, and i can't get one before i start my own one. I deserve people i can trust and people that protect me as much as i protect them. 
 
Someday. The devils can see me in my eyes, and feel the pain i felt. And that their own words, couldn't stop me from telling the truth. That i do deserve good things. and... i will show them. That i can be loved. 
" You will never be loved " 
" Nobody wants you " 
" We are the best thing you can ever get" 
 
You know what? I'm the best thing i can get. So, you all was wrong. 
 
If nobody got me, i got me
If nobody loves me, i love me
 
If my life never gets any better. I know i have change many peoples life. And that's was all i ever wanted to do. When i was a little girl, i promised myself, to take care of my little brother, and before i die, i had to make at least one person happy. And.. i have. 
So i'm not even near of being worhtless in this world. You had so fucking wrong. 
 
They don't own me anymore, they can't hurt me. 
I'm saying goodbye. But soon, we will seen again. 
I won't do this? I won't tell everybody the truth about what happend? watch me. 
 
 
 
 
  
 
 

Ta en paus och kom tillbaka igen

Ibland är det bästa man kan göra : Att ta en paus ifrån allt. Vänner, förhållanden, familjen. 
 
Har man det mycket bråkigt med noll tillit så får man rensa de människor som får än må dåligt i sitt liv, hur svårt det än är, liksom våga släppa taget. Jag är alltid den som oftast är ensam om att säga ifrån, i min omgivning. Men även om det är så, så har jag svårt att släppa taget. Jag vet inte om det är för att jag bryr mig så mycket om personen, eller om jag är för säker på vad jag betyder själv för denne. Tyvärr har man insett i slutet att man inte betydde ett dugg. Även om personen sa det klart å tydligt..
 
Nu när man äntligen sluppit vissa människor, det är då man känner sig så fri. Jag känner mig fri på ett sätt jag inte kunnat  göra förut. Det är synd att man inte kunde förstå långt tillbaka, hur skönt det är att släppa taget om något som tynger än. Men jag känner mig tom ändå. För de personer som svikit mig på de värsta sätten, det tar en stor bit ifrån själen varje gång. Och jag vet inte hur jag ska våga och kunna, släppa in andra människor i mitt liv. 
 
För varje gång jag gör det på ett eller annat sätt, så händer ju samma sak om och om och om igen. Det tar liksom aldrig slut på sorg och elände. Jag är inte en ängel ? Men jag är en sådan pass bra människa, att jag inte förstår hur man ens kan komma på tanken att såra mig. Och jag förstår inte varför jag blir behandlad på samma vis. Även om jag inte drar alla över samma kant, så kvittar det. Det är sjukt att jag blir behandlad på exakt samma sätt, trots att det har med olika personer å göra. Att lära sig olika läxor? ja jag har lärt mig massvis. Men varför inte förängångskull få en bra människa i sitt liv, när man väl vågar öppna upp sig å ha dom i sitt liv. 
 
 
2013 - Ett tufft år? Mitt liv har varit tufft i 17 år. Därimot har året fått mig inse mer, våga mer och någon gång i slutet av året så gjorde jag en sak som var början på mitt nya liv. Och jag hoppas verkligen att jag får rättvisan på min sida. 
 
2014 - "mitt" år? Det är ett helt vanligt år, bara det att jag kommer bli äldre. Kommer få fler erfareneter, och förhoppningsvis kommer jag kunna leva och inte överleva. 2013 var början på mitt nya liv och jag hoppas att detta nya året blir fortsättningen på mitt nya liv. 
 
 
 
 
Som tur är, har jag fått lära känna underbara vänner. Vänner jag inte trodde fanns. Och lärt känna nya personer slutet av året, och hoppas även dom, är här för att stanna.  
 
 
trött på hejdå och svek. Nu vill jag bara göra det jag måste göra för att kunna leva, och sen börja njuta av livet man kämpat för att få ! 
 
 
/ Sophie * 
 
 
 
 
 
 
 
Det kommer bli bra, om man inte tillåter något annat det vill säga.