}

Var det otursdag femhundraåttiotusen ?

Om dagen började bra? Haha. Hela natten var åt skogen och lika så dagen. 
 

Jag sov inte en timma! Vet inte ens om jag sov ordentligt en minut !? Well. Med ungefär noll sömn var det dags och resa sig upp för att fixa till sig. Oturs dag nummer femhundraåttiotusen+ blev det denna fina dag. :) Ja, som vi tjejer framförallt förstår, så kan jag säga att varken face eller hår blev något att visa upp, och jag såg ut som att jag hade åkt runt några varv i torktummlarn. Så snygg var jag idag ! Snyggare kunde jag inte bli iallafall.
 
 
 
 
Sen skulle jag halvstressa till bussen, och som tur var hann jag iallafall sätta mig en stund innan bussen kom. (brukar annars alltid få springa typ...)......(trots att jag bor 5 min ifrån bussplatsen) 
 
Och sen åkte jag iväg, och sen när jag var i resecentrum så fick jag gå en pyttebit. Och mötet jag skulle ha? ja, jag hade gått till fel plats. (host mamma sa att hon visste var det låg, första gången jag skull dit. )
Så arg och irriterad som jag var från att jag vaknade, så ville jag bara kasta mig i nån buske och bara ligga ner och dö. Jobbig dag, och rätt mycket orsak till det dock. MEN, det kunde blivit en bra dag kan man tycka... så mötet blev inställt för att jag mådde dåligt och behövde åka hem direkt. 
 
To the universum: When inget goes rätt 
 
 
Och sen jag kommit hem har jag gjort lite saker, och kollat klart filmen ( Divergent ) SE DEN. :) Klicka på namnet så kommer ni direkt till filmen. 
 
Och nu sitter jag, en aning lugnare och "gladare" och skriver på fortsättningen på min nya bok :) Att skriva får mig att  slappna av trots att koncentrationen är en aning dålig. 
 
 
 
Ja, oturs dag må det vara. Men senare blir det besök och det längtar jag efter. Får hoppas inte det blir inställt... 
 
/ Sophie* 
 
 
 

Skulden

Hellu! 
 
 

Sitter just nu i köket och kände för att skriva på en ny bok. Jag fick en idé till en bok igår så varför inte påbörja idén lite och se hur det blir :) Antagligen blire en fortsatt bok eller så slänger jag iväg den i papperskorgen haha. Nej, jag brukar faktiskt spara på allt/det mesta jag skriver även om det inte blir något av det. 
 
 
 
Imorgon blir det att gå på ett möte. Lär inte bli såsom jag önskar, men får göra det bästa utav allt. Det kan fortsätta vara tufft och kämpigt vissa dagar, men själva livet kan bara bli bättre från och med nu. Så får man tänka! 
 
 
Jag har på senaste haft en del saker att vara glad över, bara det är jag glad att kunna medge. Men samtidigt är det vissa grejer som man mår lite halvdåligt utav, men imed att jag inte är anledningen till dessa såkallade problem och val andra gör, så ska jag sluta ge mig själv skulden för saker och ting. :) Är ju ett bra tips att följa. 
 
 
Säger återigen. Vill ni ha råd/hjälp om vad som helst så hör bara av er till mig. Via bloggen, via facebook, via kik
Jag finns här :) Ville bara påminna er. 
Kik: ifuneedme 
 
(vill ni bara vara sociala så kommer jag inte svara genom kik. ) 
 
 
/ Sophie* 
 
 
 
 
 
 

Bröllops Löfte

 
 
Så fint :) 

Det bara är så

Ligger i soffan & har läst en bok jag läser då och då, okej inte så ofta... Men kände för det idag. Har också skrivit mail till mig själv haha. Det är som ett dokument till en bok jag skriver på, då ja inte har någon dator längre.


 

Jag tänker på det jag känner. Både bra och dåligt, och att finna en inre lösning till det som inte är bra.  Det som är dåligt påverkar inte själva livet, inte just detta dåliga ja har i tankarna. Men det påverkar mig, mitt inre. Och ja, kan påverka nuet & framtida livet om jag inte bearbetar detta på rätta sättet. 

Men det löser sig ju, 
Det är vad jag vill att det ska göra. Därför är jag säker på att det även blir så. 


/Sophie * 


En underbar vecka

Nu har jag inte skrivit på ett tag, och det är mesta dels pågrund av att jag gjort lite resor och träffat folk! 
Har haft helt underbara dagar, på olika vis. Och alla stunder har jag behövt. Så tänkte berätta lite "kort" om vad som skett :) 
 
 
 
Innan jag reste iväg träffade jag en gammal vän. Och det var väldigt roligt. Tänk att något oväntat kan kännas bra :) Är det inte så man brukar säga? Det bästa är det oväntade. Ibland stämmer det väl in. I detta fall, it does. 
 
När helgen var över och det var måndag (21 juli) så var det bara att orka sig iväg på en planerad resa. Jag hade bestämt mig för att göra denna resan, då jag saknar C väldigt mycket. Och eftersom hon hälsat på mig redan två gånger, så var det dags för mig att strunta i hindrena och ta mig iväg. Så det gjorde jag ! 
 
Två timmars bussresa till KD. Och sedan mötte hon upp mig. Vi hade en underbar dag tillsammans, och jag sov över där tills tisdagen. Vi både gick olika rundor och åkte bil, då hon tagit körkort. Så det var kul att vi kunde åka iväg själva en sväng. Och jag fick besöka och se massa fina ställen! Både badplatser och gamla barndomshem. 
(inte mitt barndomshem.) Och vi hade fina pratstunder och det var bara helt underbart. Är glad att jag tog mig iväg, den bästa sommaren i mitt liv. Och det är rätt många som säger så varje sommar, men för mig är detta verkligen den bästa sommaren på MÅNGA olika vis. Och det är bara C som kan förstå dom orden jag säger. 
 
 
 
Dagen efter ( Tisdag 22 juli ) så gick vi en runda och såg lite mer utav Karlstad. Nästan som Örebro fast ändå på ett annat vis. Känns större trots att Örebro är större. Men det var kul att se själva Karlstad denna gång, då när jag åkt dit 2 gånger sammanlagt tidigare, så fick jag bara se buss stationen. 
 
Tackar dig för dessa dagar! Efter att hon lämnade av mig på stationen, kom min vän Joakim. Han åkte buss för att möta mig, och sedan åkte vi bussen hem till honom. Jag var där i två nätter. Det var kul att se hur han bodde och hur han hade det, även träffa hans vänner! 
 
Vi gick iväg, besökte två badplatser och hade kul :) 
 
 
 
 
Sen när torsdagen kom, var det dags att åka hemmåt igen. Sammanlagt 3 timmars bussresa. 1h från där Joakim bor och sedan 2h från KD till Örebro :) Skönt å komma hem! Samma dag, igår, mötte jag upp min "gamla vän" igen och det var kul att ses återigen. Och idag har jag bara suttit och skrivit och tagit det lugnt. FÖR varmt. Gnälla ska man inte, men denna värmen mår väl ingen gött av? Solen är fin, men värmeslag får än längta till den kalla jobbiga vintern. 
 
 
Hoppas ni haft en lika bra vecka som jag. 
Ska försöka skriva lite mer nu när jag kanske inte är så upptagen längre :) 
 
/ Sophie* 
 
 
 
 

En hjälpande hand - Repost

Här kommer ett gammalt inlägg - En repost. Eftersom jag skapat en ny Kik så ville jag visa detta inlägg igen.
 
 
 
Eftersom många vänder sig till mig för råd och allt möjligt, så tänkte jag bara säga att vem du än är, så är det bara och skriva till mig om du känner att du behöver tala ut. Bara säga vad det är du har i tankarna, eller be om råd i något område. Det kan vara allt från familjerelationer, vänskapsrelationer,förhållanderelationer - till vardagliga problem. Liksom, det kan vara ett mindre problem till stora problem. För mig finns det inget hinder som är för litet eller för stort för att lösa, så jag vill jättegärna att fler ska vända sig till mig. Spelar ingen roll alls, om du känner mig eller inte. Eller vart du bor, eller hur gammal du är. Jag ger råd dagligen till vänner, till bekanta och till dom jag aldrig pratat med förut. 
 
Om ni har kik, så vänd er dit om ni behöver prata om något. Har ni inte kik, så skriv på fb. Jag kommer såklart inte föra vidare "samtalen" och kommer radera meddelanden såfort man skrivit klart med varandra. Om ni bara skriver för att vara sociala så skriv hellre på facebook, för jag är inte så social av mig annars på själva internet. Inte på kik. 
 
Min kik är: sophiesanderl  NY: ifuneedme ( If u need me ) 
 
 
Våga be om hjälp och råd :) och framförallt, våga prata. Det är enda sättet att kunna lösa något, och kunna gå vidare här i livet. Tro mig :) 
 
 
/ Sophie* 
 
 
 
 
 
 

Lite babbel

Idag har jag sovit ( Nähä ? ) Men istället för att sova bort exakt varje timma, så gick jag upp trots att jag hellre skulle vilja sova bort allt. Jag gick då upp och diskade och fixade lite, och åt mat och sen har jag nyss borstat av dammet ( ner på golvet HAHA smart ) från min "brudkista",  men ska ju städa hela rummet ändå nästa vecka. Eftersom jag har dåligt med förvaring så fick jag lägga resten av alla hundratusen smink produkter i gamla Lyko-lådor (Sånna lådor man får sitt paket i när man beställt online alltså). Ser ju inte snyggt ut, men det får duga just nu ! 
 
 
 
 
Två dagar efter att jag kom hem från min resa, så fyllde jag 18 år. (Onsdag 9 juli) 
Det som gjorde min dag mest var alla de som sa grattis, och önskade mig en bra dag. Det var fint å höra :) 
Annars var min födelsedag som alla andra år. 
 
 
 
I Fredags så hade jag planerat att "alla" skulle åka iväg och bada tillsammans. Även om jag inte badade, så hade jag det hur roligt och trevligt som helst. "Vadå? Åker du iväg och badar, fast utan att bada?" JA faktiskt :) Man måste inte bada, och man måste inte ha tråkigt för att man inte gör det. Man kan hänga på ändå. Så det var jag, min lillebror, min mamma, en vän till familjen, och mina två kusiner :) Det var kuligt ! Vi var där några timmar, och blev helt förvånad att det var så mycket folk där, för när jag varit där förut så var det ingen förutom vi. Haha, men det gjorde väl inget trots allt. 
 
Bilderna blir olika stora pga att vissa är från datorn och vissa från mobilen. Om det nu stör. 
 
Hade fått en great-penna och ett rit block utav min extrapappa, så det var snällt ! Därför målade jag lite grann, bland annat detta. Om jag är en konstnär? Ja men det seru väl ! ( ........ ) 
 
 
 
Ja, annars är livet på topp. Fast inte riktigt. Mycket tankar, fast egentligen inte om något särskilt. Eller det är nog både och. Lite av varje är det nog. Får hoppas det blir bra snart. :) En hyffsad sommar har jag väl haft. Trots svek av människor, så tänker jag inte låta det hindra mig från att ha kul utan dom :) Snart ska jag hälsa på min fina vän, och de ser jag framimot även om det bara är över en natt. Bättre än inget ! Och vi lär ses strax därefter också. 
 
Försöker få ihop det, så att jag kan åka till Stockholm och hälsa på min bror. Men det känns inte som att tiden räcker till eller pengarna heller för den delen. Det är nog det som kör ihop sig mest. Typiskt. 
 
 
 
Nu ska jag vila efter maten! ( gamling ) och kanske se på serier eller något annat. 
 
 
/ Sophie* 
 
 
 
 

Paket 3 av 3

Nu lägger jag upp sista paketet jag beställde. Lär beställa lite mer då jag fått lite pengar - eftersom jag fyllde 18 år i onsdags :) 


Briller & en rouge -
Rougen är finare i verkligheten, lite mörkare & sådan fin guldshimrig färg! Faktiskt en av dom finaste jag sett i rouge färger. Och så är det från H&M, då blir man ännu mer förvånad. Men nöjd är jag allt ! 


Som ni säkert förstår så är det svårt att få "rättvisa" bilder på färger, tex kläder och smink M.m 

Färgen 15 bronze 


Nu lägger jag upp kläderna & det är inte mycket ni får se utav dom pga att jag inte har tid att hänga upp dom någonstans & ta bästa bilderna. Därav brukar jag inte visa kläder jag köpt, för det blir inte bra bilder helt enkelt! 



(Hatar rosa. Tycker inte om den färgen alls. Men ändå köpte jag detta linnet! Av nån anledning tyckte jag kanske det var fint trots allt, kanske mönstret? ) 


Sedan köpte jag en klänning då som jag skrev i ett "paket- inlägg" men den är lång & kan som sagt inte hänga upp den å få en bra bild, & rättvis bild på färgen. Den är iallafall vinröd/lila-plommon-aktig. Fin färg! 

/ Sophie* 





Frihet är inom dig

Vi alla, söker mer eller mindre efter friheten. Men, det är inte alla som söker efter rätt frihet. 
Den som inte finns i samhället, utan inom oss själva. 
 
 
 

Om något inte känns bra, och du gör det ändå. Så kommer allt det dåliga fortsätta vara dåligt, för att du väljer att låta det fortsätta. Det onda styr mycket, men då är det upp till dig att välja det goda. När något dåligt händer oss, skyller vi alltid på det goda. "Om det goda fanns, så skulle detta aldrig hända mig"
 
Det är enkelt att -tänka- , men det är inte -så- det är på riktigt
 
 
 
 
Jag har alltid haft något där inom mig, som fått mig tro på det goda, trots att jag aldrig fick se eller ha det goda i mitt liv. Och jag har också tänkt igenom mitt liv:
varför ska det onda ske om det finns gott.
Är det inte det goda's skyldighet att få mig slippa det onda runtomkring."
 
Men hur ska gott komma till, om du inte tror på att det finns? 
Det är skillnad att verka tro, och att verkligen tro. 
 
 
 
För att få det goda i livet, gäller det inte att bara tro på det i bra och lyckliga stunder. Utan även när helvetets lågor omfamnar dig. Det är lika dant med de människor du väljer att ha i ditt liv. Vill du bara ha dom när du är glad och mår toppen? Nej, de tror och vet jag att man inte vill. Man vill ha dom i alla tider, bra som dåliga. Och, därför har du valet att tro på det goda - på riktigt. Och är det på riktigt, så tror du på det goda i även de dåliga perioderna. På så vis, kommer du både kunna stå ut när det dåliga händer, och också kunna njuta och vara ännu mer tacksam - när du faktiskt mår bra . 
 
 
 
 
Tron om det goda, är lika dan som den tron du har på dina vänner. Om dom inte finns i svåra tider, finns det heller inga bra stunder med dom. Det finns alltid två sidor, och man kan inte skylla det ena på det andra och tvärtom. Utan du har ett val - och det är att tro på något av det. Vad är det du vill ha mest i ditt liv? Välj det. Välj att tro på det oavsett vad. Och vad det än är, så är det vad du kommer få leva med. Så välj nu rätt. 
 
 
 
 
 
/ Sophie* 
 
 
 

Paket

Lägger upp paket 2 av 3. Det tredje paketet kommer jag antagligen inte att lägga upp, men det innehöll iallafall: 
 
> 2 Linnen (trikå linne och mönstrat) 
> En mörk (brun shimrig?) rouge 
> Solbriller 
> En stickad tröja (svart)
> Shorts "Mjukis" inte jeans shorts 
> Klänning (Lila nyans) 
 
Haha, varför köpte jag en klänning!? Jag använder ju inte ens kjol. Det klär mig verkligen inte...inte jag alls. Men jag är ju som jag är, och ska alltid testa nya saker :) Kanske inte alltid blir bra, men att inte testa något alls är ju tråkigt! 
 
Nu paket 2 : 
 
 
Favorit Mascaran 
En bra BB cream som jag faktiskt inte köpt på väldigt länge! Har Medium. Den täcker bra och är en bra bas. Värt och testa, hyfsat billig. Innehåller SPF 30. 
 
 
Sedan tänkte jag köpa hårsnoddar utan metallgrej, som de flesta har. Men dessa var väldigt dåliga, gick ju av direkt tyvärr. Tråkigt när det är så! Tur att dom var billiga. Men fortfarande Halv besviken haha. 
 
 
Sedan har ju dom flesta online butiker börjat lägga i något extra i varje beställning. Denna gång fick jag en liten tub (?) av Nivea kräm. Tycker att Nivea är en av dom bästa i krämer :) 
 
 
 
 
/ Sophie* 
 
 
 
 
 
 
 
 

resan på 5 dagar

Nu kommer ett långt inlägg med text och några halvtråkiga bilder. Men tänkte berätta lite om mina dagar nu när jag varit iväg! 
 
 
Onsdag 2 Juli: 
Denna dag var jag hemma. Jag har väntat länge på att fixa mitt rum, tro mig, väldigt länge. Tillslut fick jag upp två vita hyllor, i "Bordshöjd". Det blir alltså mitt sminkbord. Hyfsat nöjd. Men kommer ändå få ta ner allt igen, då jag kommer flytta så småningom. Före och efter bild kommer senare, kanske :) 
 

Torsdag 3 Juli: 
Jag gick upp i tid, fixade mig själv & de saker jag skulle packa. Hade packat redan 1-2 dagar tidigare, men nu skulle det sista ner i väskorna. Det blev två handväskor fulla, väldigt tunga haha. Sedan när det var dags, fick jag skjuts utav en familjevän, till stationen. Som tur var så stod tåget redan där vid spåret och jag slapp stressa och även vänta! GÖTT. Jag satte mig på tåget direkt när jag kom fram och sedan åkte jag till Motala, ungefär 1,5h tog den resan. Lagom faktiskt ! 
 
 
 
 
Väl i Motala fick jag stå och vänta i några minuter på min andra skjuts, och sedan åkte vi vidare dit jag spenderade mina fem dagar. Innan vi åkte vidare, alltså i Motala, svängde vi förbi en vän till min vän som hämtade mig. Då blev det lite prat och så fick jag se en jättefin och stor fotostudio med Massa foton och tavlor. Väldigt fina motiv. 
 
 
(Foto från fotografen) 
 
(Bilden har jag tagit på en broshyr) 
 
 
 
 
Fredag 4 Juli: 
På morgonen träffade jag en nära och betydelsefull person till mig. Det var två sommrar, 2 år, sedan vi sågs sist, så träffen var mer än behövligt. Tyvärr räckte inte tiden till, och det var så mycket man ville säga men inte visste vart man skulle börja någonstans... Bara man vet att båda har det bra och kommer vidare, så känns det ändå tillräckligt att veta det, trots att tiden går och man inte kan träffas mer än typ 1 gång om året. Saknaden är det värsta, bland det värsta som finns. Men det vore värre om man inte visste om den andre hade det bra. 
 
 
 
 
 
 
På kvällen, eftermiddagen, åkte vi vidare till en annan person som man inte hade träffat på länge också. Vi åkte igenom skogen, där personen bor och dom bor jättefint ! Där skulle man kunna tänka sig bo, men eftersom jag är stadstjej, skulle jag kanske vilja flytta till ett liknande ställe som lite äldre, hehe. Vi pratade mycket, skrattade och fikade. Det var en trevlig stund ute på altanen, i det fina vädret och solnedgång.
 
 
 
 

Lördag 5 Juli: 
Även denna dagen spenderades med trevliga och nya,såsom gamla människor! Gamla, dvs. dom man redan träffat. Det var jättekul och även det trevligt! Träffade människor man bara hört om, så det var kul att få ett riktigt ansikte på dom så att säga, och framförallt att träffa dom personligen såklart. Trevliga, fina och snälla människor var min uppfattning. Jag fick lite saker utav dom, som var väldigt intressant. Så det tackar jag för. 
 
Därefter, åkte vi vidare mot en annan dotter och hennes familj. Firade hennes lilla dotter och hade det mysigt och trevligt. Jättegoa barn! 
 
Är så tacksam över dessa dagar, verkligen. 
 
 

Söndag 6 Juli: 

Det blev en hemma dag med film mys! Behövdes så man var trött och hade värk. En av filmerna jag såg var 
"extremely loud, incredibly close". Se värd :) 
 
 
 
Måndag 7 Juli: 

Gick upp och fixade mig själv och packning och allt som skulle med mig, då det var dags att resa hemåt igen. 
Först blev det bilresan till Motala, och därifrån tåget till kära Örebro. Har en del jag ska göra, imed att jag fyller år snart. Och sen blir det att åka iväg lite fler gånger och träffa människor. Får se hur det blir! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reser iväg en sväng

Nu sitter jag på tåget mot Motala. Där blir jag sedan hämtad & vidare mot där jag ska spendera några dagar, tills måndag. Ska bli kul att komma iväg, speciellt dit & träffa de människor man saknar och som man inte sett sedan 1-2 år sen. 



Ja, men jag kommer väl göra en del saker & tror jag även ska iväg lite senare på kvällen idag, blir kanske inte att jag skriver mer då. Men berättar vad jag gjort å gör så ofta jag kan :) ! 

Nu sitter jag som sagt på tåget å de tar väl runt en timma kan jag tro, ska bli skönt å bara chilla & slippa stressen. 

/ Sophie * 




Paket

Här kommer 1 av 3 paket som jag beställt. 


Jag brukar faktiskt inte köpa så mycket ansiktsprodukter då jag inte haft så stora problem med min hy. Och jag har heller inte kunnat använda produkter då jag fått problem efter det. Så försökt undvika att använda produkter till ansiktet, förutom krämer osv. 


Olivolja, den kommer jag kanske använda på hyn då & då. Men tanken var att ha den i håret. Eftersom jag testat vanlig matolja & tycker det fungerar för att få friskare & längre hår, så tänkte jag köpa det i denna kallpressade formen. Får se om de funkar samma. Nästa gång ska jag kanske köpa ricin olja igen, vilket funkade för mig jättebra. 



Dags för en ny smink borttagning, så tänkte köpa denna, och hoppas den är bra! Såklart. Tyckte doften var väldigt ren & fräsch, så får hoppas huden blir lika så. 

Visibly clear 
Oil-free 
Make up remover 

Face & eyes 

Removes makeup and helps prevent blemishes 

" Den tar enkelt bort alla spår av smink, till och med vattenfast mascara, och lämnar ingen fet hinna och oljig känsla. Den rengör porerna på djupet och avlägsnar överflödigt fett som annars kan leda till finnar." 

Den låter ju bra, så får som sagt hoppas det är så! Den är från Neutrogerna, vilket jag har hört ska vara bra produkter. Återstår att se. 


Också en ny produkt jag testar! Även det en ansikts rengörande. 

" Djuprengörande tvättgel för fet och oren hud. Gelen innehåller salicylsyra som motverkar och förbygger finnar och pormaskar. Porerna rengörs på djupet och huden blir ren och fräsch. Använd morgon & kväll istället för tvål. " 

Jag brukar ju annars ta bort mitt smink med tvål, vilket är SÅ dåligt att göra. Det svider & förstör hela huden, och ja, det är bättre man lägger pengar på tex dessa produkter, något som passar ens hy. 

Jag har annars använt produkter från Clarins. Fick några produkter av en kvinna vars mamma säljer detta märket. Det var det bästa jag testat kan jag säga! Även små flaskor har hållt över ett år & ja, underbart säger jag bara :) ett litet dyrare märke, men finns såklart något som är lite billigare. Men om man inte hittat något som funkar bra, kan man allt lägga pengar och testa något från Clarins! 


Min andra omgång med Maxosol. Innehåller 60 tabletter för en billig peng. Är inte alls lika bra som andra tabletter, då ja testat en del. Nu har jag inte solat så mycket, men när jag väl gjort det så har tabletterna förberett min hy på ett bra sätt, så att jag inte bränner mig lika mycket; samt behåller färgen bättre. 



Det var allt i detta paket :) 


/ sophie* 






Ett val & många fler därefter

Kändes som jag förstod något, kanske inte för första gången - men ännu en gång. Och jag slapp känna smärtan andra skapar och smärtan jag faktiskt skapar mig själv också. I onödan. 



Jag kommer aldrig tycka illa om mig själv för att jag kanske är en övertänkare. För jag tänker hellre för mycket än inget alls - inget, som de flesta andra föredrar tydligen. 

Men ibland tröttar jag ut mig själv pågrund av att jag gör det komplicerare än det är, i vissa situationer. 




Men perioder går över, det kommer bli bra, det kommer bara bli bättre. För faktiskt, har man nått bottnen så kan det inte bli värre - utan bara bättre från och med då. Om, man nu väljer det. 
Man har ett val. Och faktiskt många fler därefter! 


/Sophie*