}

Why did i blame myself all these years

For so many years, i blamed myself. 
I did everything and nothing, things i didn't deserved. 
 
But for some reason i woke up. 
And then i woke up a few times more. 
 
Now my eyes are open, and my heart too. 
I'm not blaming myself anymore for things i can't change. 
 
I'm never going to blame myself again, for things i didn't do. 
Things no one will ever apologize for. I can't take the whole blame. 
 
Because it's never your fault. When other people hurt you. 
They do scars on your body and in your mind. 
 
But it's never your fault. That they can't love instead of trying to kill. 
It's okey. To finally move on. But never. Blame yourself again. 
 
 
 
/ Sophie* 
 
 

Just a shout into the void

 

My dreams have wings

Mina drömmar har vingar. 
Varning väldigt lång läsning. 
Men värt. 
 

Man pratar mycket om drömmar, men oftast framför man det på fel sätt. Enligt mig iallafall. Jag tycker att man säger för mycket om hur en dröm är så viktig. Men känns som att det gömmer sig mer bakom dom orden, än sanningen. Det är viktigt att man uppfyller sina drömmar - om drömmarna är att bli mest framgångsrik. Mest pengar, mest kontakter, mest liknande uppfyllda drömmar. När jag berättar lite grann om mina drömmar, så är det många som frågar hur det ska gå till. Det delar jag inte med mig utav, och nej, inte för att jag inte vet hur det ska gå till. Utan för en dag när jag är där, så kommer folk förstå hur det gått till. 
 
 
Framgång enligt samhället, som dragit med rätt många andra i den åsikten, är om man då har skapat sig flest kontakter för att framstå som väldigt eftertraktad och för att kunna lättare få hjälp på ett och annat vis. Inget fel alls med det. Men man måste inte ha många kontakter, om man vet själv vad man kan göra, men det är inget fel att be om hjälp. Men man ska inte skapa flest kontakter för att det ska låta bra, man ska ju ha användning utav dom kontakterna också, som inte många tänker på. 
 
 
 
 
Enligt samhället så är även framgång endast det som rör pengar. ""Jag har lyckats med en dröm, om det innebär att jag blev vd på ett stort företag - inte för vad dom gör - utan för hur mycket pengar jag tjänar på det. Jag är framgångsrik för att jag var superduktig på att sjunga och fick skivkontrakt och blev kändis genom musiken, men inte framgångsrik för att jag hade en talang och gjorde något bra av den och älskade det jag gjorde - nej för att jag blev pengarik""
 
Enligt samhället är en dröm endast viktig att uppfylla om man tjänar något på det. Harmoni, kärlek etc? Nej inte sådant tjänande, utan pengar. PENGAR. Det är allt vad det handlar om. Och därför blir jag både stolt över mig själv för att jag inte tänker på det viset, men också lite ( finner inte ordet för den saken ) men negativt är det iallafall, när jag hör hur andra undrar så mycket om hur jag kunnat lyckas så bra. Och hur jag ska kunna fortsätta lyckas med mina andra planer i framtiden. Eftersom dom tror det handlar om pengar, utan pengar lyckas man inte, och lyckas man ändå så är det omöjligt att fortsätta lyckas om jag inte tjänar pengar. Så tänker dom. 
 
 
 
 
 
Nu kanske mitt inlägg blev en aning rörigt. Men det jag vill komma fram till är att enligt samhället så är en stor dröm endast det man uppfyller, genom att tjäna pengar på det.
Men en dröm handlar så mycket mer än om det
 
Och nej, det är faktiskt inte många som förstår den innebörden. Det är inte många som kan, vill eller vågar öppna sina ögon. Därför hoppas jag att jag kan visa världen, eller åtminstonde de jag redan visat lite, att man kan lyckas även om drömmen inte handlar om att tjäna mest pengar. Jag vill helt enkelt visa vad en dröm innebär, och det enda det innebär är att man förstår varför man vill genomföra sin/sina drömmar. 
 
 
 
Nu vill alla bli olika och göra olika saker. Men de som endast vill tjäna pengar, och inte älska det dom gör först och främst - det är ingen riktig dröm. DRÖM är det man gör med hjärtat ! Inte det man gör för att mätta sina beroenden. 
 
Som en av mina drömmar, inom böcker. Att skriva bland annat böcker. 
 
Varför är det en dröm? 
Vad ska jag göra för att uppnå den? 
Vad är första steget, andra, osv...? 
Hur lyckades jag? 
 
 
 
Jag har skrivit så länge jag kan minnas. Innan jag började gå på lekis, så skrev jag. Kanske inget proffs ;) men jag gjorde det iallafall. Och sen har jag skrivit hela mitt liv sedan dess. Jag har väldigt mycket att berätta, och jag vet att jag har förmågan att berätta på ett bra sätt. Alla kanske inte förstår för det, även om jag skriver på ett sätt som alla kan förstå - så innebär det inte att alla vet hur man tar till sig sakerna. Jag vill lära andra saker, jag vill stötta andra. Jag vill hjälpa andra. Och jag kan allt det där. För jag vet att jag har dom både egenskaperna, förmågorna, erfarenheterna, till att göra sakerna inom det området. Därför gör jag detta. För att göra det jag älskar, samtidigt som jag tar vara på det jag fått genom livet
 
 
 
 
Vad ska jag göra för att uppnå drömmen? Vad är stegena? 
Förstå och främst, sätta sig ner och skriva så länge man kan. Jag är inte sådan som tittar tillbaka i det jag redan skrivit och försöker ändra hit och dit. För jag skriver när jag behöver skriva, och jag skriver allt som kommer i mina tankar. Så varför ändra på det jag en gång kände, i just den stund som jag skrev ? 
 
Sen när man känner sig nöjd med sina framsteg, så sökte jag på hur man gör för att trycka en bok. Jag frågade en nära person, jag frågade utomstående och jag sökte egen fakta. Då fick jag tips om ett bra tryckeri, tog kontakt med dom och sen körde tryckningen igång helt enkelt. 
 
Så en massa väntan. Tålamod krävs i allt. Inget är lätt! Det krävs mod, tålamod, och energi på alla sätt och vis. 
 
 
 
 
Hur lyckades jag med min dröm? 
 
Min stora dröm just genom att skriva och hjälpa andra, det är ju att skriva så många böcker jag kan och få så många jag kan att uppmärksamma det bra jag skriver. Jag vill inte sitta i tv soffan, det är inget jag strävar efter. Men om de är det som krävs för att nå ut till folk som jag vill göra - då är de det jag behöver göra! Men om ni förstår skillnaden - det är skillnad på att eftersträva en chans till att få uppmärksamhet, och en chans till en möjlighet för att på yttligare sätt nå ut till människor. Ni kanske tänker, men det är ju samma sak? 
 
Nope. Det är stor skillnad på att vilja synas själv, för att andra ska se att man finns. Och på att göra något bra, som bör uppmärksammas och nå ut till andra. Då syns jag - men det är mitt värk som syns mer. och det är vad jag vill med min dröm. Att det jag skapar ska synas, inte jag
 
 
När folk uppmärksammar och ger komplimanger när dom ser min bok, så tänker inte jag 
" hehe nu vet dom att jag finns, nu får jag uppmärksamhet och de komplimanger jag vill ha " 
Jag tänker 
" Wow, dom har sett en underbar skapelse som dom ger komplimanger för, och wow då vet jag att jag kunnat nå ut till dessa personer - på ett BRA sätt ! " Att mitt värk nått fram till andra positivt. 
 
 
 
Väldigt långt inlägg, det vet jag att det blev. Hoppas ändå att några av er orkat läsa åtminstonde lite ;) 
Andra ska kunna nå sina drömmar, men på rätt sätt. Ni ska inte nå era drömmar för att få synas, att andra ska veta att ni finns i världen, att ni ska få mer status i samhället och överallt. Ni ska uppnå era drömmar, för att på resans gång få mer erfarenheter och för att ni får chansen till att göra något ni älskar
 
En dröm är ingen dröm. Om du inte älskar den. Älskar att kämpa för den, älskar att skapa saker. 
Om du drömmer om att endast synas, så kan du göra det genom att ställa dig mitt ute bland folk och skrika så högt du kan. Men kalla inte det för en dröm. Dröm är när man älskar det man gör. 
Du kanske älskar att få uppmärsamhet, men är du klok på livet så förstår du vad inlägget handlar om. Och vad en dröm står för. Är du klok på livet så vet du att meningen inte är att få andra veta att du lever. Det är giva mer erfarenheter till dom som behöver det. Att lära vidare. 
 
 
 
Tack. / Sophie* 
 
 
 
Gjorde även om min header på min hemsida. Enligt mig blev det lite bättre. Huvudsaken är att jag är nöjd och att man kan se vad det är för hemsida! Haha :) www.forfattarinnanswa.n.nu
 
Före 
 
 
Efter 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite om mitt stjärntecken

För det mesta stämmer stjärntecknet in på än, mitt stjärntecken beskriver mig väldigt bra. Beroende på vart man läser om sitt stjärntecken, så står det ju lite olika saker. Jag tänkte visa lite mer om mitt stjärntecken/mig. 
Du kan även själv se om ditt ! Kräftan är jag det. 
 
 
 
 
HUR KOMMUNICERAR TECKNEN 
 
För att verkligen veta vad Kräftan känner, tycker, tänker och vill krävs en hel del tålamod, och det är inte ovanligt att man måste dra ur dem vad de tänker på. Något som sades för tre veckor sedan kan ha bitit sig fast hos Kräftan och maler tills Kräftan är redo att tala klarspråk. 
 
 
Typiskt drag: Skickar fina bilder och små meddelanden utan anledning.
Bjuder ut: Väntar, tittar, känner efter och vågar kanske om inte fråga, så i alla fall hitta ett svepskäl för att ni borde ses.
Gör slut: Smsar efter stor vånda och säger att ni borde ses och prata.
Vill kommunicera: När ni är ensamma och mätta, helst i horisontalt läge.
 
 

 

Mina egna ord: 
 
Det stämmer, att jag i vissa fall behöver någon som "drar mig ur orden", för att jag är en sådan person som säger vad jag tycker, oavsett om det gäller känsliga, jobbiga, roliga, pinsamma saker. Jag säger alltid vad jag tycker helt enkelt. Men eftersom att jag då kan säga nästan vad som helst, kan jag i vissa avseenden känna även en gräns. Som att jag kanske inte borde säga dedär och dedär, för det kan vara för känsligt för den personen eller för oss båda. Ibland avvaktar jag helt enkelt, men ibland kan det då vara för långt avvaktande. 
Så det stämmer! 
 
Jo, att skicka bilder med text på, eller skriva en liten text/ord själv under bilden, det är nog typiskt mig. Det är mitt sätt att ge kärlek, omtanke, stöttning, och uppmärksamhet till personen/erna ifråga. 
 
Vill du läsa om ditt stjärntecken? Klicka >här
 
 
 
 
SÅ BETER VI OSS NÄR VI ÄR ARGA
(intressant?? ;) 
 
Det märks först inte alls, men så plötsligt… Vad hände, och varför är Kräftan så arg? Kräftan är expert på alla möjliga små tricks som få andra kan bemästra, saker som att ”gå argt”, ”andas argt” och kanske till och med ”sova argt”. När känslorna äntligen kommer ut kommer de ofta ut på någon helt annan plats än där saker började, men det är i alla fall ett steg på vägen att kunna prata om saker. Det tar dock väldigt lång tid för Kräftan att helt få ur sig vad som pågår, gärna med uppföljande samtal efter en vecka eller två.
 
 
Vill du läsa om ditt stjärntecken? Klicka >här
 
 
 
SÅ TRÖSTAR STJÄRNTECKNEN 
 
Med en stor dos kärlek och komplimanger som nästan gör lite ont för att de är så fina är Kräftan en riktigt mästare på att trösta och känna empati. Ibland kan Kräftan dock ta till sig lite väl mycket av dina känslor, så se upp med att överväldiga den tillgivna Kräftan.
 
 
 
Vill du läsa om ditt stjärntecken? Klicka >här
 
 
 
SÅ ÄR DET ATT BO MED STJÄRNTECKNET 
 

Har Kräftan kommit hem? Då är det dags att skapa utrymme så de kan bli sig själva igen. Kräftan tar in så mycket information under sina dagar ute i stora världen utan att bearbeta den direkt, och när hen kommer hem behöver de en lång stund för sig själva i viloläge eller med 100% fokus mat innan de börjar bli sig själva igen. Tips? Stör ej. När de tagit hand om sig själva kommer du garanterat få se en annan sida av dem, där de är proffs på att också ta hand om dig. Massage, någon?

Mina egna ord: 

Haha jo, även detta stämde. Måste ta det lugnt pga alla intryck, men sedan när jag vilat och eller bearbetat, så blir jag mig själv, go och glad som en kexchokladddd. 

(hahahah bilden) 
 
 
Vill du läsa om ditt stjärntecken? Klicka >här
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

From my heart. To yours.

Jag vill tacka er. Ni som trott på mig, när andra ljugit. Ni som trott på mig & sanningen, fast att ni aldrig var där när mina bördor kom till. Jag vill tacka dom som, även om ni är få, ser det bra i mig även om något hemskt tagit över mig & fått ilskan förvandlas till det största hatet mot mig själv. 

Det största sveket jag gjort mot andra, dom som verkligen älskat & älskar mig, är sveket jag gjort mot mig själv. Varje gång jag hatade mig själv, svek jag er. Varje gång jag skadade mig själv genom beroenden, så skadade jag även er. 




Idag älskar jag mig själv, och därför kunde ni få en plats i mitt liv igen. Och jag vill mer än gärna att ni som är i mitt liv nu ska stanna. 


Jag vill tacka er för att jag inte trodde kärlek fanns förens jag blev välkommen i  familjer när jag aldrig haft en själv, förens jag mötte dom äkta vänliga ansiktena som idag är riktiga vänner och inte bara "vänner" som låtsas vara något dom inte är, godhjärtade. 



Min tacksamhet är så stor, att jag bara önskar att ni kunde känna min tacksamhet i hela kroppen. Min tacksamhet för det jag har idag, som jag aldrig någonsin i hela mitt liv haft förut, det är en tacksamhet som får mig älska mer, tro mer, och vara det där jag trodde var omöjligt att vara. Lycklig. 


Om ni är en del av mitt liv så ta åt er allt ni kan. Mitt stora hjärta tillhör er. Mitt hjärta är allt jag kan ge, för det är allt jag äger själv. Och om era hjärtan tillhör,inte ägs utav mig. Men tillhör mig lika mycket som mitt tillhör er, då är det tillräckligt. 




Från & med idag tänker jag aldrig avsluta något som har en mening. Jag kommer fortsätta göra det jag är bra på, oavsett vad jag får tillbaka. Jag ska aldrig igen, göra mig illa på något vis. Varken mot mitt yttre, mitt inre. Med det materiella eller med tankarna. 

Håller jag kvar i tacksamheten så kommer tacksamhet tillbaka. 


Tack. Jag älskar er, glöm aldrig det. Okej? Okej. 



Varför glömma drömmarna & målen

Jag tappade bort mig själv helt, igen. Och det kändes som det var år sedan förra gången jag låg såhär långt ner. Men det vara bara sen förra året sedan sist. Och jag kan knappt tro alla förändringar som skett. Men, även om 2013 var ett förändrings år för mig, så var det inte över för det. Allt gammalt satt kvar och allt jag kämpade för, var fortfarande fast på marken. När jag tänker efter, så har jag kämpat mer än jag trodde att man kunde kämpa. I nu snart 15 år, har jag kämpat för mitt liv, kämpat för något iallafall. Kämpat för bättre dagar, som jag så länge önskat ska komma. 
 
 

Att vara nedgrävd i så många år, har inte gjort mig blind som man kan tänka sig. Det har fått mig öppna ögonen för det overkliga såsom det verkliga. Eftersom det vi tror är overkligt, faktiskt är den riktiga verkligheten. Men de flesta av oss är för rädda för att öppna ögonen helt. 
 
 
 
På senaste ( dvs. de senaste veckorna ) har mycket hänt mig. Ja, när något händer i mitt liv så passar det på att hända allt på en och samma gång - inte konstigt att man blir både slut i själen men också ännu mer fundersam över vad som egentligen är sant nu för tiden. 
 
 
 
Jag fick iallafall en känsla just precis. Och därav skriver jag detta, som vanligt, långa inlägg. 
 
Jag glömde mig själv. Jag stängde av känslorna igen, och trodde att det var mitt enda val för att kunna orka vidare till dom bättre dagarna jag kämpar för. Men nej, det är inte sant att det blir bättre för att man blir lika blind som de andra. Det hjälper inte att låtsas vara något man inte är, och det hjälper inte att sluta tro och hoppas. 
 
 
 
Jag laddade ner en app, och gick in på den idag. Det var faktiskt en läsar app, där man kan ladda ner och läsa olika böcker. Givetvis så laddade jag ner "verklighetsbaserade" då jag själv skriver det jag upplevt. Jag är faktiskt ingen som läser böcker, förutom det jag själv skriver. Men idag kände jag att jag bara inte kan kasta iväg alla mina drömmar? Som att lära mig saker, finna inspiration och ge inspiration, skriva böcker, berätta om mitt liv, hjälpa andra människor på det bra sättet jag kan göra och gjort många gånger. Jag kan inte kasta iväg mina framtidsplaner, bara för att allt jag trodde på och tryggheten försvunnit de senaste veckorna. Jag kan inte slänga bort det enda jag lever för, bara för att ...
ja, "bara för att". Klart jag förtjänar det bra lika mycket som en annan
 
 
Nej, att gräva sin egna grav, det borde jag slutat med för länge sedan. Det är dags att växa upp. Nej inte att ta mer ansvar eller liknande, då jag redan klarat den biten sedan liten. Utan växa upp - dvs. Sluta trycka ner sig själv, sluta tro att man förtjänar allt annat än bra. 
 
 
Man ska mata sina drömmar och mål, så att dom blir större, starkare, för en dag, om man verkligen vill det man älskar att göra, då kommer man stå där med alla möjligheter för att kunna göra det till uppfyllelse. Då gäller det att man redan har en stark grund av trygghet bakom sig, så att man kan ta nästa steget. 
 
För att gå in i en trygghet måste man ha en trygghet bakom sig. Alla kanske inte förstår den meningen, men en dag gör ni. 
 
 
 
" Jag måste stänga av mina känslor så att jag kan falla tillbaka till helvetet jag ändå besöker varje dag " 
 
Nej, jag måste inte alls vända tillbaka. Jag måste ta stegen framåt, våga möta mig själv i framtiden. 
Jag har en plats här, och jag vet ju vad det är jag ska göra ! 
 
 
 
Mycket text, så är det om man kommer in på min kära blogg - som jag inte gillar och kalla blogg, för det är så mycket mer än bara en blogg. Det är ju en del av mig själv. Och jag är så mycket mer än "bara" något. 
Hur som helst - Hoppas du fick en positiv tankeställare, så som jag fick. :) 
 
 
/ Sophie* 
 
 
 
 

Bättre tankar

Ja visst blev det förra inlägget deep. Men det behövs att filosofiera och tänka igenom saker och ting. Jag är en sådan som inte tänker högt, förutom när jag skriver. Jag delar gärna med mig av mina tankar, men försöker göra det på rätt sätt. För det är ju viktigt. 
 
 
 
 
 
Om man mår dåligt, riktigt dåligt en dag. Och det kanske varit så länge, men just den dagen så känns det som att man blir påmind och alla de andra jobbiga dagarna faller på än, på en och samma dag. Som att man får ett stort betong block över sig. Och man typ sitter fastklistrad i marken, där man sjunker ju mer man andas. Well, sådana dagar kommer ju. Men släpp ut allt då. Och glöm inte att det faktiskt känns lite bättre dagen efter. 
 
 
Alla ångest tankar man hade, liksom.. som bortblåst på något vis. Nej, deklart att alla problem inte är borta över natten eller att ångesten lämnat än helt och hållet, den har bara gömt sig. Och deklart att du kanske inte hoppar av glädje för att det är en ny dag. Men, du kanske tänkte de vanligaste ångest tankarna, men dagen efter tänker man " Hur f*n kunde jag ens tänka så? " 
 
 
 
ja, idag när jag vaknade så skrattade jag nästan. Vilket drama man gör för sig själv egentligen. Så hatar man drama och försöker slippa det så gott man kan, men så har man ju sina egna känslor och tankar, och vad annars skapar mer drama än det tillsammans? Så jo, man skapar en hel del drama för sig själv. Men det innebär inte att du gör fel som släpper ut allt du har inom dig. Och det innebär verkligen inte att du överdriver något. Du överdriver inte situationen eller känslorna du har. Är det en sak du känner en dag, ja då är det så du känner. Och sen kanske man gör vissa saker större än det är, men då är det så du upplever hela situationen - inget fel alls. 
 
 
 
 
Man får bara lära sig hantera det. Acceptera att vissa dagar är tyngre, och man kan känna att man överdriver saker och ting. Men acceptera det, känn att det är okej. Ingen ska komma och säga att det som är mest rätt, är fel. Du får själv avgöra den biten som har med dig och din situation och göra. 
 
 
/ Sophie* 
 
 

another Destiny

You have to accept the thing's you can't change. Some people believe in faith. I'm one of them. I can, and i will always hope for better days. Days i have wait for, since i've been 3 years old. Better days never came. But if they do, someday, i will love every minut. But i'm afraid, that there's no -better days- for me. Because... this is the truth
 
 
 
People with bad childhood, and a wrong start on their destiny, some of them will get there deserved freedom and justice. But not all of them get what they deserve in this world. They hope everyday, and pray for better days ahead. They keep fighting for their lifes, and what they truly want. They always try to smile, and make other smile and be happy. But sometimes love, and the fight we take.. isn't enough to get the justice for what we been through. I can sit here and believe, and fighting for everyday. But now it's a bad period, and i have put my feelings away. Maybe to survive another day, but maybe it's time? No. It's never time to give up. Don't ever think that for a minut. 
But all i mean, is that.. maybe i, have to accept that the good life isn't my destiny. 
 
 
 
Maybe my only destiny in this world, was to make others happy. I remember, when i was 7 years old. I promised myself to always protect my "family", especially my brother. And then i will help people the best i could. And i promise to make, at least, one person happy. And then i would "fly away to heaven above". Cause i could feel when i was that young, that this life wasn't for me. Maybe it's just the devil, who made me feel that way. But i haven't forget that feeling, not then not now. So, what should i think? 
 
 
 
May i got the life i truly want, and get what i loved to have in my life. Like my own family. But may i also, not have it the way i want it. Maybe you can get what you want, but in another way? Well, someday, maybe, i can find it out :)
 
 
 
/ Sophie*
 
 
Jag älskar er allihop. Så mycket.  Ni som tror på mig. 
 
 
 
 
 
 
 
 

You can't control

 
 
 
I hate it, that you can't control feelings. Because of everything going on in my life, like the rest of the years that's been gone. I had to put off my feelings. So i could care less, and .. well. Not start my new life, but maybe so i could hold on a little more. I thought it would be easy, the only way for me to have strenght to not give up. 
But... not even that function did work. That's "funny", because it did work before. But maybe the glimt from these special eyes, made me feel a sparkle in my heart. Or something. I don't know.. or why. It is, what it is. And i know i can't do so much about it. Just wait...til it goes away i'll think. Pretty hard. Because i'm a thinker, and whoever comes in my mind, will not leave very easy. Cause not everybody gets that attention, to be in my confusing, special, lovely and mistery mind. 
 
 
 
But it's okey. That whats happened in my mind, stays in my mind. 
 
 
 
 
:) / Sophie* 
 
 
 
 
 

Her eyes have their own vocabulary

 
 
 
 

Stories i never told

The biggest heart i ever had been given, is my own. And the first love wasn't love from two people who should've loved me from the beginning. No, they never wanted to be the most beautiful thing you can ever be. People say.. " they couldn't love, they couldn't do the things they should've done" But the truth is, they didn't even wanted to. You -can- if you -want-, that's the truth. And people say the truth hurt the most, but in this case is the biggest pain, all the lies. They hide behind "the truth", which is a big lie they come up to. They use the other peoples truth to a  shield  they could hide behind,  But they made the truth to their own lie, so it shouldn't seem as ugly as it was in real life.  
 
She told me to wake up to reality. Then i really wonder what reality she think she is in. She want me to wake up to a reality there it's ok to hurt your own child, and never take the blame for it.  But i will never be like her, i will never let them hurt me again. 
 
I will never get that time back, but now i won't let them take me down with them. 
 
 
 
 
 
 
Four years old with my back to the door

All I could hear was the family war
Your selfish hands always expecting more
Am I your child or just a charity ward

You have a hollowed out heart
But it's heavy in your chest
I try so hard to fight it
But it's hopeless
Hopeless
You're hopeless

Oh father,
Please father
I'd love to leave you alone
But I can't let you go
Oh father
Please father
Put the bottle down
For the love of a daughter

Oh
It's been five years
Since we've spoken last,
And you can't take back
What we never had
Oh, I can be manipulated
Only so many times
Before even I love you
Starts to sound like a lie

You have a hollowed out heart
But it's heavy in your chest
I try so hard to fight it
But it's hopeless,
Hopeless
You're hopeless

Oh father
Please father
I'd love to leave you alone
But I can't let you go
Oh father
Please father
Put the bottle down
For the love of a daughter

Don't you remember
I'm your baby girl
How could you push me out of your world
Lie to your flesh and your blood
Put your hands on the ones that you swore you loved
Don't you remember
I'm your baby girl
How could you throw me right out of your world
So young when the pain had begun

Now forever afraid of being loved

Oh father
Please father
I'd love to leave you alone
But I can't let you go
Oh father
Please father
Put the bottle down
For the love of a daughter
For the love of a daughter 

 
 
 

And everything except free

Memories won't fade away and matter what it is, good or bad - it will always eat you up from inside. 
A good memorie will make you feel a missing feeling, and the bad ones will make you feel lost and hindered to move on or feel happiness. So whatever it's a good or a bad one, it will cause you some pain. And what do the pain do to us human? Eating from our inside soul, and god i hate this memories. And no, it doesn't matter if i don't think about memories all day, or if it's been awhile since it happened the last time.... they will always be as strong as they was the day it happened for the first time. Theres no "fade away", and theres nothing you can do, except to just feel that crap. The pain. When the memories decides to knock on your mind-door. And today it's ... i feel lost. And sad. And unloved. And everything except.. free
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vitiligo

 
 
Detta är Winnie Harlow. En mycket vacker modell som gjort stor karriär, trots sin hudförändring som kallas för Vitiligo. Jag vet inte jättemycket om det, men har sett fler med samma sak. Många skulle säga " med samma problem " men problem är bara sådant som är omöjligt och det finns inget som är omöjligt. 
 
 

 
" A skin condition, not a life changer "
och det tycker jag var en bra mening. Inte alla, men många har något som känns som ett hinder. Jag har ju som sagt en kronisk sjukdom som hindrar mig från att leva en "normal" vardag, men det innebär inte att det förstör mitt liv. Men jag kände så innan, tills jag lärde mig uppskatta det jag faktiskt kunde klara av. Jag kan inte springa eller gå så länge utan att det gör ont - men det är bättre än att inte kunna göra något av det alls. Jag kan inte stå upp så länge, men varje sekund jag kan göra det så är jag nöjd. Jag kan inte skriva förhand för jag får ont i mina händer, kramper och skakar. Men jag kan skriva på tex datorn - och det är MYCKET bättre än inget, eftersom jag älskar att skriva. ( Finns fler saker men tog några exempel )
 
 
Så liksom, i hinder finns faktiskt många lösningar. Man får själv välja vilken lösning som passar bäst - men man ska aldrig säga att det inte går. För det går. Kanske inte lika mycket som man önskar, eller på samma sätt. Men det finns alltid något man kan ta vara på hos sina begränsningar i livet. 
 
 
 
 
Det gjorde denna modell. Hon såg sin hudförändring som konst istället för en sjukdom som hon borde gömma. Istället visade hon konsten på hennes hud och hon är modell. Så ni alla som tror att man måste vara jättesnygg för att ens ha chans till att bli modell, ( Snygg inom samhällets ramar ) för er som vill bli det. Det handlar inte om sådan skönhet överhuvudtaget. Den "skönhet" vi talar om i hela världen.
 
 
 
 
 
Det handlar om det unika hos varje person. För det är det som kallas snyggt. Det du tycker är fulast på dig själv, det är faktiskt det som gör hela du unikt. Jag tyckte allt på mig var fult. Jag hade annorlunda näsa, typ indian näsa. (inte så konstigt imed att jag faktiskt har det i släkten...haha)
Och fula bruna kattögon, små läppar med överläpp och mina höga kindben. Idag uppskattar jag dom sakerna mer och mer. 
 
Jag grinade nästan för att jag inte såg ut som alla andra, liksom Naturlig och så. Men jag är fan fin, och det är du med !! 
 
 
 
 
 
Har kattögon utan att måla eyelinern sådär & har överläpp men syns nästan aldrig på bild. 
Har säkert andra bilder som visar tydligare men kan inte hitta dom just nu! 
 
 
 
 

Det är bra med tjat !

Såg en bra och inspirerande video, som jag ville dela vidare. Det har blivit allt fler som pratar mer om sina kroppar och allt vad det innebär med självförtroende och självrespekt. Vilket är toppen! Men sen är det ju så att en del skriver som kommentar att
 
" Jaha du också. Hur många tror du inte går ut med detta och talar om i princip samma saker, och ändå blir det ingen förändring?
 
Bra sagt. Det blir ingen förändring oftast. Inte i hela världen. Men för många blir det förändrade tankar hos en själv, och man kanske inte kan nå ut och ge en tankeställare till flera miljoner människor. Men det räcker att nå ut till en av dom - så är det en förändring för ett liv. Och ett liv är faktiskt mycket värt. Och när den personen ändrat sina tankar, så kommer hon/han att förmedla vidare på ett eller annat sätt.
( Det är ju därför man bör ändra sina egna tankar först, det är så vi kan hjälpa vidare )
 
Att hjälpa andra innebär inte att man MÅSTE hjälpa flera samtidigt. Det räcker att förmedla, så kommer den förmedlingen att nå åtminstonde en person till och som sagt, den kommer hjälpa vidare. 
 
Tryck på bilden för att komma till videon. 
 
 
 
Lika dant med ett ryckte - det vet ju allihop hur fort det sprider sig som ett virus. Tänk då hur snabbt en bra åsikt och budskap kan sprida sig. Men varför sprider det sig inte lika mycket?
Jo delvis för att alla med bra tankar inte förmedlar det vidare, och också för att vi fokuserar oss mer på att sprida det negativa i världen än det bra. Man tror att man gör förändring genom att sprida vidare något som någon gjort dåligt, och försöker "sätta dit". Istället för att sprida vidare saker som andra gör bra, det är ju bra saker vi borde proppa vår hjärna och tankar med - inte hur många fler dåliga saker det uppstår omkring oss. 
 
 
 
Alla vet inte om det dåliga som sker i världen - men det är ännu fler som inte vet om det allt bra. 
Som mig tex. Jag visste bara en sida av världen och den var det hemskaste man kan leva bland. 
Tänk om fler hade öppnat ögonen för verkligheten - men samtidigt spridit goda budskap om hur bra det kan vara ! För man ska göra något åt det som inte borde vara, istället för att dela vidare och göra så att det dåliga förökas hit och dit. 
 
 
 
Och genom att "tjata" om det bättre budskapen istället för bullshiten, så kommer man inse tillslut att det är bättre man får tjat i öronen om det positiva än det negativa som bara får än ännu mer att må dåligt. Det är väl ingen som läser detta, som vill annat än å må bra? 
 
 
Det är bra med tjat - om det innehåller mer positiva budskap ! 
 
 
/ Sophie*
 
 
 
 
 

ökad pensionsålder

Fick mig ett gott skratt redan nu på morgonen, och klockan har inte ens hunnit slå 7.00
Samtidigt blev jag "glad" att någon sa något vettigt, och det händer ju inte så ofta i denna snedrivna världen. 
 
Handlar då om ökad penisonsåldern - vem som har lagt det på förslaget kan man räkna ut. Och vad jag skrattade åt är då resonemanget " Vi blir friskare när vi blir äldre ". BULLSHIT. Jag har inte hunnit fylla 18 år ännu, och jag är sjuk i hela min kropp. Jag har varit det så länge jag kan minnas och ju äldre jag blivit, ju värre har det blivit. Jag har en kronisk sjukdom som betyder att man inte kan bli frisk. Den enda behandling jag kan göra, är en cancerbehandling vilket jag inte kommer göra, för stor chans att man inte blir frisk och jag tänker inte utsätta mig för något som kan förstöra ännu mera för min kropp. Så att vi människor skulle bli friskare som äldre - väldigt mycket shitsnack. Så säger bara en frisk som håller på ett visst parti. Nämner inget parti namn för det är inte vad jag ville ta upp just nu. 
 
Den som sa något bra var Hugo Westerlund. Han talade för många i sverige som tänker lika dant, inkls. mig. 
Vill ni höra honom så kan ni kolla på dagens morgonnyheter, klicka > " Gomorron sverige " 
Spola fram till ungefär klockslaget 06:55 :) 
 
( Tänk på att cirkeldiagramet är på ett ungefär, eftersom dom inte direkt fråga hela sverige om vad dom tycker. ) 
 
 
 
 

I deserve somebody who gives a shit

Jag har märkt att när det kommer till svek så finns det ingen gräns. Och förtroendet handlar inte bara om lögnen utan om hur en svikare ens har mage till att be om ursäkt x antal gånger men inte ser till en förbättring. Det är det som gör förtroendet mindre, det är det största sveket i hela sveket. 




Hur väntat det än må vara så blir man alltid lika förvånad varje gång. Kanske för att den som ber om ursäkt & om en andra chans, som egentligen blir den femtioelfte, tros uppskatta chansen. Men det är sällan så. Faktiskt väldigt sällan. En andra chans handlar om att man är ledsen, att förbättra sina handlingar & viljan att gottgöra det man förstört, även om man kanske inte kan gottgöra helt & hållet.




 Jag har också gjort misstag. Jag är en god människa men man kan bara kalla sig god person om man faktiskt gör misstag men både lär sig utav dom & försöker visa att man lärt sig tillräckligt för att inte göra om samma handling. 




Jag gör misstag, men ser till att jag är värd en andra chans. Men jag hatar att jag har så svårt att släppa taget, att min seperationsångest sedan barn, över tar mig i situationer då jag borde släppa taget. Jag hatar att jag bryr mig alldeles för mycket när jag egentligen borde kasta iväg det som tar energi. 
Jag hatar att jag tror alla människor vill väl - att dom kan förändras. Men efter 20miljonte gången, borde jag hunnit tänka igenom ett & annat för att inse att alla inte förändras. Men jag har förändrats. Kanske därför jag fortfarande har hopp om att fler ändras. Åtminstone dom man egentligen vill ha i sitt liv... Och dom som varje gång ber om att få "komma tillbaka". Om man ber till och med om sådan sak, varför är det då så lätt att strunta i chansen man fått? 




Att stanna kvar hindrar mig från att gå vidare. Men att gå får mig hata, sakna, tänka ännu mer. Och dom känslorna kan bara bli allt djupare, därför kan även det vara ett hinder att ta sig någonstans. Jag vet inte vad som är bäst just nu - jag vet bara att jag har testat både dera men inget har fungerat..... 



Purple White

Sådär ! Nu har jag ändrat helt & hållet på bloggen och det blev rätt okej faktiskt. Störde mig rätt mycket på en sak, på den andra stilmallen (designen) jag hade. Så istället för å gnälla får man fixa problemet! 
Tyvärr kommer det ju alltid vara massa j*kla reklam hela tiden. Som förstör ju! Men har ju tipsat om något bra till din dator som tar bort shiten, tryck bara >här< :) 
 
 
 
 

Fick lite sömn inatt, börjar snart ha fixat dedär med att vända på dygnet. Tar ju sin tid... Har inte gjort så mycket idag, mer än att då fixa här med design osv. Går ju inte på en kvart direkt, men även om det är ansträngande så är det samtidigt lite kul att hålla på och fixa lite. Om det blir bra tillslut vill säga.. haha. 
 
Imorgon, eller idag kanske, så ska jag skriva schema till mig själv.
( Gjort förut, men blir nytt nu ) 
Vadå för schema? Jo, på schemat ska det stå saker jag ska göra förutom det övriga vardagliga. Det ska stå: 
- Språk - just nu Spanska. 
- Skriva på böckerna - går ju lite från bok till bok, men just nu påbörjade jag att testa skriva noveller. Eftersom jag inte kan skriva på min "stora" bok för tillfället. Men vill hålla igång med skrivandet så får testa något nytt! 
 
Så det är vad jag vill göra varje dag! Älskar att lära mig nya saker & att göra det jag älskar. Så varför inte skriva ett sådant schema än alla måsten.. :) 
 
Hoppas ni tycker om designen. 
 
 
/ Sophie* 
 
 
 
 

Ändringar pågår

 

Ja, dom tankarna.

Hon skriker åt sina egna tankar. Hon orkar inte längre lyssna, hon orkar inte längre känna ilskan. 
Det är ilskan som hon nu inser håller henne vaken om nätterna. Men hon vill inte känna som hon gör, och hon vill deffinitivt inte förstöra sitt mående bara för att en person, vissa personer, inte vet hur man ska bete sig mot någon annan. Ja, det är mig det handlar om. Har skrivit mycket om min sömn på senaste, och antagligen för att det tär på mig. Men nu handlar det ju inte bara sömn i sig, utan tankar och känslor. Om det inte redan var uppenbart... 
 
 
Idag ska jag göra ett nytt försök att vända på dygnet, eftersom det inte gick igår. Jag ska därför göra än massa, - ja, försöka åtminstonde hitta på saker att göra. Så det blir att plocka undan, diska, laga mat och ja allt sådant vardagligt man brukar göra. Ska försöka skriva, men är lite jobbigt att skriva nu. På min andra bok alltså. För mycket känslor, klarar inte av sådant för tillfället. 
 
Vi höres! 
 
/ sophie* 
 
 
Såhär känner jag just nu :) Haha 
( haha orkar inte... ) 
 
 
 

I Dont Have money on my mind

För trött för att somna & för tom för att sätta ord. På det hemska som har övertag inom mig. För stark för mig själv. Det är nog det negativa med att vara bland dom starka människorna i världen. När det gäller att "slåss" med sig själv, så är det oftast ingen eller båda sidorna som vinner. Det negativa mot det positiva. Därför finner jag ingen balans här och nu. Jag trodde jag hade fått den, men nu vinglar jag till igen. Är man oälskad i sitt egna hem så blir det så. Därför drömmer jag mig bort, bland molnen och det blåa, och tänker på min framtida familj. Den som alltid får mig orka klättra upp när själen lägger sig ner. Att vara bland dom starkaste är mestadels ansträngande. Det är väl därför man kallas stark i guess. 
 
 
 
För att man varje dag trasslas sönder i strimlor, men ändå lyckas sätta ihop sig själv. Som om man såg som ny ut. Det som än gång varit, det har varit. Även om man blivit som ny igen, betyder det inte att man är oberörd. Att man aldrig fått ärr eller någonsin känt sig bränd på helvetets eld. 
 
 
 
Idag blir det en skrivar-konsentrations-lärodag. Jag har återigen inte sovit och jag hatar detta. För många är det perioder då och då, men för mig är detta mitt liv. Att inte få sömn, att inte kunna sova etc. Trots att jag försöker vända på dygnet och det funkar fint när jag väl kommer in i det - en vecka. 
EN VECKA, och inget mer trots mina ansträngningar. Därför brukar jag inte kunna klara av att försöka på nytt, efter ett långt tag. Så nu är det väl dags igen antar jag.
 
 
 
 
Ska idag vara uppe ett dygn, åtminstonde hålla ögonen öppna tills kvällen. Sen får jag försöka göra så i några dar tills jag däckar på kvällen istället för morgonen.... Hällre sova bort en kväll, än en hel dag. Jag är nattuggla, men ingen mår bra utav att vara vaken mer än man sover. Överdrivet mer alltså. 
Önska mig lycka till ! 
 
 
Ska skriva på min bok, ska skriva här, ska dricka te för min hals som inte alls gör ont ( jo..) 
Och kolla lite gamla bilder och samt jobba lite med annat. Hoppas jag orkar ta tag i allt nu. Det är dags. 
 
 
/ Sophie* 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

utlottning !

Jag skriver ju, som ni märkt, väldigt mycket - har egen hemsida, är egenutgivare och gett ut en bok. 
Nu tänkte jag göra en utlottning. Antagligen blir just denna boken " När jag fann min förstående ", de sista exemplaren. Om det kommer fler i framtiden vet man inte! Men just nu har jag tagit det beslutet. 
 
Så, är du en riktig bokälskare, eller läser bara ifall du finner något intressant - så var med i utlottningen! 
 
Gå in på min hemsida så får du veta mer om hur det går till :) http://www.forfattarinnanswa.n.nu/ 
 
 
 

Det var sveket

Jag låg i sängen, och vaken såklart. Det var morgon, sen natt - tidig morgon. Jag var ändå vaken, precis som varje natt. Jag kände mig kall, tom. Och det var inte bara kalla luften i rummet, utan kallheten inom mig också. 
 
Jag funderade på vad det var jag kände. Varför så "död", trött och tom inom mig återigen? Jo, jag visste såklart den största anledningen, men förutom den så gjorde inte omgivningen det bättre direkt. Om man bara hade haft stödet från vänner som kallar sig vänner, och från familjen. Så hade jag inte känt samma tomhet för det som hände för inte så länge sedan. Jag har goda och fina vänner, men vi alla har mött de som kallar sig vänner bara för att få något, det är dom jag talar om.
 
Jag kände tomheten, sådär starkt som förr i tiden. Det var svek jag kände. 
 
Svek från vissa som inte vet vad gemenskap betyder. Personer som är egoismen själv. Så länge man gör som dom säger så får man vara en del av deras liv. Men jag är inte sådan. Jag vill inte längre ägas av andra människor. Och framförallt ska jag inte behöva "få en plats" i någons liv, genom att offra mitt egna. 
 
 
 

* * * 
 
 
Jag vet att all slags sorg försvinner med tiden. Men eftersom man inte har så mycket tid, så är det inte så att man ska låta sorgen ta över varje sekund. Utan meningen med att läka, är att låta tiden ta över den processen. Inte låta sorgen ta över dig. Och medans man läker ska man ta hand om sig själv, tänka positiva tankar, låta sig själv må dåligt och inte förneka något. Acceptera läget men inte tillåta acceptansen gå över till att acceptera allting. För något du inte ska acceptera är att trycka ner dig själv ännu mer. Utan låta dig må dåligt så att du kan ta djupa andetag, som blir din nya kraft så att du kan ta dig upp igen och börja om på nytt. 
 
 
Jag är tom nu. Men jag vet att denna tomheten är något jag behöver genomgå, för att kunna uppleva den sanna harmonin som väntar på mig. Och jag är påväg. 
 
 
 
 

En hjälpande hand

Eftersom många vänder sig till mig för råd och allt möjligt, så tänkte jag bara säga att vem du än är, så är det bara och skriva till mig om du känner att du behöver tala ut. Bara säga vad det är du har i tankarna, eller be om råd i något område. Det kan vara allt från familjerelationer, vänskapsrelationer,förhållanderelationer - till vardagliga problem. Liksom, det kan vara ett mindre problem till stora problem. För mig finns det inget hinder som är för litet eller för stort för att lösa, så jag vill jättegärna att fler ska vända sig till mig. Spelar ingen roll alls, om du känner mig eller inte. Eller vart du bor, eller hur gammal du är. Jag ger råd dagligen till vänner, till bekanta och till dom jag aldrig pratat med förut. 
 
Om ni har kik, så vänd er dit om ni behöver prata om något. Har ni inte kik, så skriv på fb. Jag kommer såklart inte föra vidare "samtalen" och kommer radera meddelanden såfort man skrivit klart med varandra. Om ni bara skriver för att vara sociala så skriv hellre på facebook, för jag är inte så social av mig annars. Inte på kik. 
 
Min kik är: sophiesanderl  NY: ifuneedme ( If u need me ) 
 
 
Våga be om hjälp och råd :) och framförallt, våga prata. Det är enda sättet att kunna lösa något, och kunna gå vidare här i livet. Tro mig :) 
 
 
/ Sophie* 
 
 
 

Reminder

 
 
 

Hål i öronen

Så, tog bara 1 hål till i öronen igår. Trodde faktiskt inte det skulle gå, kan förklara varför nedan. 
 
 
Vänstra örat - Tagit själv alla, förutom den första. ( Största örhänget ) 
 
 
Vänstra örat ( Japp örhänget är snett, men även om jag alltid är noga under håltagningen så bryr jag mig inte så jättemycket efteråt, om jag skulle råka ta lite fel )
 
Jag har tagit tragusen ( den med fjäder ) själv, och sen den sista av dom 3 nedre. 
 
 
 Såhär gör jag
 
Först väljer jag ut vart jag ska ta det nya hålet/en, och sedan väljer jag ut vilket smycke jag vill ha antingen för tillfället, eller som jag sedan ska ha som både läkarörhänge och låta den sitta kvar där liksom. Det har faktiskt funkat bra för mig ( funkar kanske inte för alla ), att ej ha "riktiga" läkarörhängen, utan sätta dit ett mindre direkt. Man ska vara nogrann å rengöra, det ska man ju alltid vara. Och om jag inte minns fel så är egentligen läkartiden för hål i öronen upp till 6 månader - kan ha fel, men det är iallafall lång läkarprocess. Därför är det en "risk" att ta flera hål innan det gått några månader. Men jag tar max 2 på samma öra och sedan väntar jag
en månad ungefär innan jag tar ett nytt/nya. 
 
 
Jag valde två olika örhängen denna gång. Ett läkarörhänge ( som är lite tjockare ) och sedan ett lite smalare som jag ska ha i hela tiden. Ursäkta för suddiga bilder. 
 
 
 
 Sedan doppar jag en topps i alsolsprit som funkar bra, och rengör där jag ska ta hålet. 
 
 
Jag låter smyckena bli rena, genom att lägga dom i ett lock med rengöringsspriten. 
(på bilden ser ni bara ett av dom smyckena jag har i örat, men rengjorde såklart båda örhängena) 
 
 
Här är min håltagningspistol. Den är liten och funkar bra! 
 
 
Jag laddar den, och sätter sedan i läkarörhänget, det tjockare örhänget. 
 
 
Varför jag valde två olika örhängen var ju inte direkt tänkt från början. Utan läkarörhänget tänkte jag ju ha under både läkartiden och även efteråt. Men ibland byter jag smycke under läktningen för att det ska passa bättre. 
När jag skulle ta det nya hålet så var det jättesvårt att ta just där jag gjorde. Mestadels för att den biten på pistolen, mellan (där jag satt örhänget om ni ser) och den yttre kanten, så ska man placera örat där och på vissa ställen i örat är ju huden (tjockleken) mindre. Tex där man har mest brosk. Så det var svårt att hålla pistolen fast mot örat och stadigt. Jag fick även hålla pistolen snett och hålet lyckades trots allt bli bra ändå! 
Inte så snett som ni ser på bilden för det är bara själva örhänget jag satte dit sedan som är snett, för att örhänget är för långt och går imot :) Ska sedan, efter nån vecka eller så, böja den så att jag kan sätta dit en "plupp" så att örhänget inte åker ur :) Varför jag inte gör det på en gång är ju för att det gör ont.... haha. 
 
Och därmed blir öronhänget inte lika snett. 
 
 
 
Jag tog ut läkarörhänget för att det faktiskt var för stort att ha där, och det gjorde sjukt ont att dra ur den!
( är ju brosk där så ni kanske kan tänka er ) därför trodde jag att det inte skulle gå att ha där. Men som tur var så testade jag att sätta i det mindre örhänget och det funkade ! yey. 
 
Jag ska ta två till där sedan, när detta hålet läkt lite :) 
 
 
 
FÖRE / EFTER 
 
 
 
Tanken då är att det ska se ut ungefär såhär ( se bild )  och kommer då att försöka ta ett hål under och över det jag tog! Hoppas på det bästa haha :) 
 
 
Enligt mig, mycket snyggt ! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

19 saker du säkert inte visste om mig

1. Jag fyller år om exaaakt 62 dagar - Blir då 18 år. 
 
2. Jag har nu 9 hål i öronen sammanlagt och ska idag ta 1-2 nya!
( Kommer ha fler för att jag vill helt enkelt ) 
Och kommer lägga upp bild faktisktttt. 
 
3. Jag har flera bröder & övrig släkt, som jag gärna vill träffa. 
 
4. En vecka/dagar som jag verkligen behövde och som jag kände att livet var bra, 2 bilder nedan: 
 
 
5. Jag älskar att återfå gamla kontakter, med släkt, vänner, bekanta. Även om man kanske inte får samma relation som då, så är det kul att höras vid. 
 
6. Det jag ser mest framimot detta året är flytten, som jag förhoppningsvis gör. Och att träffa dom man inte kunnat träffat så regelbundet. Hoppas på ändring, framförallt under ledigheterna - som sommarn och hoppas på bättre stunder i livet och tur i arbete/ekonomi. 
 
7. Så mycket som jag kan garva idag, har jag aldrig kunnat göra förr. Jag har skrattat sen jag föddes, men det var många år sen som jag kunde skratta på riktigt. Jag älskar att skratta. Ett måste för varje dag, även på depp och shitdagar. ( redan skrivit liknande förut ) 
 
8. När jag mår dåligt brukar jag rita/måla, lyssna musik, skriva, kolla film/serie, spela fotboll, kolla bilder och hjälpa andra som mår dåligt. Och såklart kolla på något roligt så jag garvar ner mig 
 
 
9. Jag förvånar mig själv väldigt mycket, positivt mest. 
 
10. Jag saknar mina kusiner... några av dom har jag tyvärr ingen bra kontakt med, (då ingen av oss riktigt tar kontakt) och en av dom som jag saknar befinner sig just nu utomlands å göttar sig... 
 
11. Jag vill släktforska men vettef*n hur man gör det, och vet att om man ska göra det proffsigt så kostar det money. Så jag tar hellre reda på saken själv ! På något vis har jag lyckats en bit iallafall. Vill inte släktforska enda till 1700 talet direkt, men några år innan jag föddes iallafall. 
 
12. Jag är cool ( Något ni nog alla redan visste dock ) 
 
13. Partaj är ett av dom roligaste komedi programmen jag sett. Garvar alltid haha! 
 
14. Den längsta vänskapen jag har haft/har fortfarande, har varat i under 6 år snart :) Dom andra närmsta vännerna har jag känt 1-3 år :) 
 
15. Jag gillar inte min lillebrors andedräkt ( han gillar å andas på folk ) 
 
16. 
 
 
HEPP, nu blev det bara 16 saker denna gång, det får ni stå ut med :) resten var ju ändå rätt bra information haha. 

Om ni vill veta meeer om mig, så kan ni gå in på kategorin " Mer om mig " 
 
 
 
/ Sophie* 
 
 
 
 
 
 
 
 

Things you can't change.

 
Ja livet är då inte lätt eller underbart. Snarare ansträngning och mycket lögn. Men å andra sidan, det finns ju fina saker i det också, även om man är en av dom som inte får ta del av det lika mycket. Men en dag så... 
 
Om man ändå får mest motgångar, kan man lika gärna le och sluta deppa. Är livet svårt behöver man inte göra det svårare för sig själv. 
 
 
 
 
Idag blir det en lika tölig dag som igår, och än är man sjuk. Sjukt trött på nära iallafall. Nä, men ska fortsätta kolla serie/film osv osv. Är så trött på att tänka och fundera över andras beteende, så bättre jag stänger av den funktionen för tillfället och vilar min kropp och hjärna ett tag. 
Hoppas ni får en bra dag iallafall, eller haft kanske jag ska säga :) 
 
 
/ Sophie* 

 
 
 
 
 
 

Being sick make me sick

Hellu, 

Ligger i sängen & kommer försöka göra de hela dagen. Var faktiskt länge sen jag bara låg i sängen vid mobilen eller datorn hela dagen. Idag behövs det verkligen. Är sjuk, igen. Så ska ta det lugnt. Inte mått så bra de senaste dagarna fysiskt som vanligt, men vissa dagar är det ännu värre än det redan är. 

Ska strax sätta mig vid datorn & kolla film & serie. Bestämde mig för att börja kolla the oc, för att jag inte pallat förut. Men nu har jag redan sett alla bra serier jag viljat se & till å med några dåliga. Haha. Så nu blir det lite nya serier att underhålla sig med. 




Blir säkert så att jag inte skriver något mer idag :) 


Ha däää braaaa 

/sophie* 





Tacksamhet tillbaka

Jag kallar mig som andras psykolog, för det stämmer. Och jag gör inget hellre än att lyssna på andras bördor, och sedan kunna hjälpa dom med deras frågor om livet. Jag löser ingens problem, men jag ger dom mina egna erfarenheter så att dom själva kan få mer redskap till att lösa saker och ting. Jag försöker få andra förstå att man varken behöver vara utbildad, eller känna någon person, för att kunna hjälpa andra. Jag tror jag fått en del att förstå det, och jag tänker fortsätta få andra förstå vad mycket man kan göra för någon annan. Att bara visa att man är en god lyssnare, tro mig, det gör så himla mycket för en person som har det svårt. 
 
 
 
 
En av personerna jag skrev till är min numera, en av mina närmsta vänner. Jag kände honom inte, visste bara att han hade några gemensamma vänner/bekanta. Det kändes som ingen förstod, förutom jag. Och om någon nu förstod att allt inte verkade stå rätt, så var jag förmodligen den enda med mod till att verkligen lyssna och finnas där. Jag kände att jag inte bara kunde ignorera någon som behövde någon där på riktigt. Så jag tog kontakt med honom. Jag skrev att jag finns där, jag vill finnas och jag vill lyssna på vad det nu än är som tynger honom. Han tackade, men jag vet att han inte riktigt trodde på det i början. Att jag verkligen var en av dom få som menade vad jag skrev.
 
 
Han fortsatte må dåligt och jag gav mig inte. Jag skulle få honom förstå att det finns människor som bryr sig, ja och hur konstigt det än kändes eller verkade vara, att någon som han aldrig talat med förr brydde sig - så skulle han bara få se att han nu hade med en tjej å göra, som inte gav sig. För jag är sådan, som aldrig tänker ge upp någon annan som behöver mig, någon. Men självklart, om någon inte vill ha hjälp alls, så avvaktar jag tills personen själv vill ta imot hjälpen. Men kan jag hjälpa någon, så gör jag det. För varför inte göra ett enda p'ss, när jag faktiskt kan göra en hel del förändringar för andra människor, och omgivningen i allmänhet. Jag brukar säga att dom som kan göra mest, oftast gör minst. MEN jag tänker aldrig bli en sådan människa som inte tar vara på de erfarenheterna jag har, som kan hjälpa hur många andra som helst. 
 
 
 
 
Tiden gick och han började förstå att jag finns där på riktigt, och jag kände mig glad att han äntligen förstod, mer eller mindre. Efter ett tag kom han och hälsade på mig, och vi bor 3 timmar ifrån varandra, men han åkte till mig ! Vilket var första gången jag kände att någon verkligen kunde göra något sånt för mig. Sen efterhand är det faktiskt fler som åkt för att hälsa på mig, även om dom bott på avstånd. Men han var den första som fick mig känna att folk kan ställa upp tillbaka. 
 
Med tiden, tyvärr, så hände saker i våra bådas liv. Då jag har ett svårt liv som jag försöker reda ut, så det blev för mycket så jag tog avstånd. Vilket han också gjorde. 
 
Förra året gjorde han en liten refräng till mig, som jag blev hur glad som helst över. 
Och nu hände något helt oväntat. Jag såg på facebook en ny video han gjort, å då hade han gjort klart låten till mig. Och det var helt och hållet oväntat !!! Sedan spelade han in den på nytt så den kan ni lyssna på här nedanför. 
 
   
 
 
 
 
Tack så jättemycket för din låt till mig. Du är den första som jag känner visar sin uppskattning för allt jag gjort. Det är inte många som gett tillbaka lika mycket energi tillbaka som jag gett. Och det är inte många som någonsin gett mig ens ett tack. Men detta tar jag imot som en stor tacksamhet från din sida. Och det glädjer mig mer än ord kan beskriva. Då kan jag med ro känna att det jag gjort för dig varit tillräckligt och att du uppskattat det och lärt dig av min hjälp på många sätt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och yttligare text. Många väljer att inte hjälpa någon, för dom tänker
" Nej henne/honom vill jag inte bli vän med" 
Nej, men du behöver inte vara hennes eller honoms vän för att du väljer att göra något bra för personen. Jag och Joakim är inte nära, men ändå nära. Men för att vi valde att vara vänner. Jag har hjälpt så otroligt många i mina "Unga" dar, men inte är jag vän med allihopa för det? Så nästa gång du vet att någon där ute behöver din hjälp, gör det du kan. För den enda konsekvensen som blir om du inte hjälper någon du ser med dina egna ögon behöver hjälp, det är en konsekvens som man verkligen inte vill ska ske och man kan hindra det mer än man tror. 
 
 
/ Sophie* 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paket

Fick hem paket idag, men har fortfarande 3 paket kvar att få hem. Lägger antagligen upp dom med sen. 
 
Ursäkta för vissa dåliga bilder. 
 
 
 
Dålig foundation, så ingen jag tipsar om att köpa haha. Testade den lite fort, och jag köpte lite fel produkt ;) 
Ovanligt da... Typ Skum aktikt, och tyckte man knappt fick färg. Så kan det bli :) Annars är det ju en foundation med samma namn " Dream foundation" som är bra, och som då en normal foundation kräm. Inte skum som liknar de man har i håret... haha :) 
 
 
Dessa trodde jag skulle vara lite mer grönare, och inte se så "leksaks" aktiga (plastiga alltså) Dom använder jag säkert nångång, (eller ger bort) men lär inte bli en av mina favoritsmycken direkt. 
 
 
Silver halsband, ett hjärta. Brukar inte använda halsband, men tyckte detta var enkelt och fint
 
 
Sedan min favorit mascara, telescopic, fast en liten annan variant på borsten, samt att denna ska vara vattenfast. Får se om den är lika bra som den jag redan har. 
 
 
Ögonbryns penna, Brun färg. Har bara testat den, och hoppas på att den fäster bra på facet, eftersom jag formar mina ögonbryn med brynspenna så kan jag inte ha allt för ljus penna, eller en sådan som inte fäster så bra utan bara ger lite färg. 
 
 
 
Fick hem fel mascara ( Jippie, väldigt ovanligt det med... ) Men trots att jag brukar höra av mig till butiken och klaga lite grann, så kommer jag inte göra det denna gången. För tror denna mascaran/borsten lär vara bättre än den jag beställde så vad gör det att de blev lite fel.. ;) Haha 
 
 
Loreal foundation med brush ( borste ) Var tvungen att testa denna, med jag beställde en lite mörkare färg än jag egentligen ville ha. Men det funkade okej :) 
 
 
Äntligen köpte jag rätt färg på mitt skal. Förra gången beställde jag samma skal fast en ceris. (stavning) 
Och ceris för mig är lilarosa, men mer åt det lila hållet. Men såklart var skalet i verkligheten mer rosa....så nej, blä, och beställa en ny haha. SÅÅÅ  nu blev det lila äntligen, men färgen är mörkare än på min bild.
 
 
 
 
 

Jag vill - Jag behöver

När man är som mest förvirrad, fundersam .. liksom då man verkligen måste tänka. Då tror man att man måste fatta beslut direkt i den röran, men varför lugnar man inte ner sig själv istället och tar beslutet eller vad det nu är, när man är klar och vet hur man vill ha det. Man stressar upp sig själv och fattar man tex ett beslut mitt i en röra, ja klart beslutet inte blir riktigt genomtänkt då. 
 
 
hm... Jag må va en tänkare jag, men det är den jobbigaste perioden när man måste tänka på sådant som är jobbigt. Att man måste se till att ta hand om sig själv och göra det man behöver göra, och lägga åtsidan det man vill göra... Det är jobbigt att behöva välja mellan " jag vill "
och " men jag behöver " 
 
För vilket är det man väljer mest ? Jo, det man vill. Och det brukar oftast leda till att man väljer fel väg, som antingen sårar någon annan.. eller att man sårar sig själv. Man väljer alltid
" jag vill, men jag vet att det inte kommer leda till något bra", när man istället kan välja det svåraste som alltid leder till något bättre i slutet. Vi är enkla människor, nej vi är komplicerade, men vi väljer alltid det enklaste. 
 
Antingen för att vi är rädda att släppa taget och inte få något bättre. Eller för att vi tror det är grönare på andra sidan, så vi väljer bort något bra för vi tror det finns bättre. 
 
Man ska göra det man vill. Men man måste tänka på även om det verkligen är vad man behöver. 
Och ibland vet man faktiskt inte det. Vad man behöver. Förens man redan valt det "man vill". . . 
 
 
/ sophie* 
 
 
 
 
 

Paket

Beställde lite paket förra månaden och nu fick jag äntligen hem några av dom! ( har beställt mer, men kommer nog till nästa vecka, lägger upp då också ) 
Obs: lite suddiga bilder men orkar inte ta om

Ett stort paket, innehållande 3 hårsetsdelar. En plattång, en hårfön och en locktång som gör små lockar. Man kan ta av den där svarta på locktången så blir det en vanlig locktång också. 
 
 
Lite dofter, älskar parfym ! Måste säga en sak angående victoria's secret, förstår inte riktigt varför alla blir så upphetsade av just dom. Tänkte att jag skulle köpa och se om det var någon god doft, precis som man gör när man vill testa på någon ny parfym. Men inte blev jag helt störtkär och galen för att det var en VS. Alltså, känner dom som blir jätteglada av att få sådana, men jag förstår inte riktigt hur man kan få lycka av ett märke... hur som helst. Helt okej doft av den body misten och den andra parfymen = Love Love 
 
 
 
Sedan en spegel som jag viljat ha och behövt ! Gött 
 
 
 
 
/ Sophie* 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

filo-sophie-ra

Just nu sitter jag i soffan med datorn i knät. Gjorde iordning lite kaffe för att lugna skallen som gör ont som vanligt. 
Tog fram en ny sida i word och började skriva ett "kapitel" men mer en text som ska klistras in någonstans i min framtida bok, nummer 2. Den bok som kommer bli den största boken jag någonsin skrivit. Och kommer skriva. 
Boken om mitt liv. Om den kommer bli "stor" för att den blir berömd? Kanske,kanske inte. Jag syftade mer på att det kommer vara den absolut mest känsligaste boken för mig att både skriva och gå ut med. Den kommer handla om saker som ingen trodde att jag var en av dom som fått uppleva. Och jag vet att många kommer bli förvånade över hur mycket en själ kan klara av, och ändå finnas kvar. Well, en bok som kommer finnas i framtiden, dvs. den kan komma ut när som helst. Men jag jobbar på den och det tar sin tid. 
 
 
 
Många tror att det tar några veckor å skriva en bok. Ni tror fel. Precis som en film, så kan en bok ta upp till ett år att skriva. Det kan nog ta längre också, men som min redan utgivna bok, så tog det upp till ett år att skriva. 
Både för att man inte skrev hela tiden, men också för att det ibland behövs mer dagar att fylla tankarna och i sin tur kommer tankarna på pappret. Det är så det är att vara författare. Vi har många tankar, men ibland behöver vi tänka igenom en tanke i taget. Det kan även leda till att den tanken övertänks och "exploderar" till tusentals andra tankar. Men hur som helst, så tar det lång tid att skriva böcker. Jag har flera böcker i min dator, som jag inte skrivit klart än. Men det får ta sin tid att slutföra. 
 
Det jag menar med att det ibland behöver gå några dagar innan man kan fortsätta skriva, det är ju både för att man måste "filosofiera" och känna efter. Också för att ibland kunna uppleva fler minnen osv. 
 
 
 
Iförrigår natt (?) gick jag ut på promenad med en killpolare. Och då regnade det lite, det hade även haglat tidigare. 
Men SÅ snöade det :o Haha wtf, och jag trodde det skulle bli mycket snö då. Men som tur var så är det fortfarande påväg att bli sommar. Tycker det va konstigt att det snöade iallafall... 
 
Well, nu ska jag inte göra så mycket mer än att skriva. och dricka kaffe, och tänka ;) 
 
 
 
/ Sophie*