}

i don't know

I don't know...anything?

 

 

If this is a time, when all the hard stuff, goes even worse. Or if this is the time, where things will happen to show me the truth, show me what i have to know.

I have always said that i'm one of few people that take no second for granted. That i take care of every minut, taking care of the life like not everybody does. But i'm a liar. For a long time ago, i closed the door to happiness and life. I was hiding behind the walls, and let no one in. Even if i liked the person, even if the person was one of the nearest to my heart. I couldn't... i'd just couldn't let them see me like this. Broken inside and out. I felt alone. Stupied .
Why did my life went out like this? Why couldn't i be the one with the "better life". No... i was born to fight for a life, i even don't know exist for me. I DON'T KNOW if life is to for away from me.

If i'm suppose to die soon. Very soon... Why didn't i do that for a long time ago? Why didn't i die when i wanted it the most. If it's going to happend, why can't i be happy for the first time...

I'm sad. My soul is broken, my heart is crying. Where am i? Where am i suppose to be?
Did i fight for nothing all these years? i don't know. How could i know ...

I'm not going to giving up. But i hope, that i can finally a beautiful day, live the life i wanted whole my life.
Everything i know about, is the bad life. So i said goodbye to people i loved. Cause they deserved to be with a person, that's happy and maybe i said goodbye to all those lovely people, so i could die alone, when i wanted to.
So i wasn't have to tell them the truth about the life i was living.


I can't say goodbye anymore.
Plz... let me be free. But let me live free.
Not be free by dying.

/ Sophie*

 

 

 

"This"

You think.. you are the only one who's angry? Sad? Dissapointed? Then you think really wrong. I made a mistake. First, i didn't felt like it was, but then i open my heart and i figured out why i did it, and yeh it was a big misstake. But is this a bigger mistake? How do i know, when you shut me out as much as i did with you from the beginning. But You learned me how to be not so afraid, and learn to trust someone. You have learn me more then i've ever learnt myself, and like none else has learnt me. But why did you have to learn me things to make this stronger, when i know you don't want anything with me to do. At least.. what it feels like right now 

I did a terrible mistake, but i said the truth right after. But you? Made me trust again, and then lie.
Good job. What should we do now? Let go, make lies or just forgive ?

 
/ Sophie* 
 
 
 

Staring At Nothing, cause theres nothing left to see.

Jag får nog helt enkelt bara inse fakta. Är det inte bättre nu, kan det inte bli bättre sedan heller med just denna sak. Varför hänger jag kvar? Vad får jag ut över detta? Jag kan inte tänka klart överhuvudtaget !! 
Ibland är jag säker ibland är jag aboslut inte säker. Jag försöker lita på "♣" men ibland går det bara inte. 
Varför? Jo för det kommer alltid saker som bevisar att något inte står rätt till, något som får mig känna denna förbaskade osäkerheten. Jag är trött på osäkerhet! Jag har haft det förr, jag vill inte ha det mer i mitt liv. 
Jag försöker ta vara på det bra, "♣" sa att jag skulle försöka göra det. Men när jag gör det så blir det så fel.
Kanske tar jag vara på saker alldelse för mycket, men hur kan det vara möjligt. Man kan väl aldrig ta vara på saker å ting för mycket? Hm. Jag har min gräns. Jag måste lära mig hålla den nu också. 
Det går ibland, men det är detdär jäkla ordet "Ibland" som blir allt mer sällan. Tillslut blir ibland, aldrig istället. 
 
 
jag kan knappt andas längre
 
 
/ Sophie* 
 
 

Hjälper det

Jag har dåliga erfarenheter gällande hoppet. Hopp har enligt mig bara orsakat ännu mer smärta i själ & hjärtat än vad själva orsaken från början gjorde. Hopp är en slags förväntning, och vem blir inte besviken när det man förväntas ska ske eller vara, inte händer eller är. Jag hatar hoppet. Men det är det enda jag har kvar

Jag hoppas att .... Inte är som jag tror. Jag hoppas att det inte händer mig, när så mycket annat har hänt å händer redan. Jag vet att .. Inte är någon inbillning. Men jag hoppas att det inte är den orsak jag tror, den orsak det kan vara. Nej, det får inte vara så. Det kan vara sant, men det får inte vara det !!


That's one thing of all, i'll hope is not true 







När solen går upp, bör leénden följa med

Om 3 dar får jag pengar och ska beställa lite saker. Kommer även gå åt lite mer än hälften till min hemsida. 
Hursomhelst, så när jag beställt och fått hem det, så lägger jag upp produkterna här :) 
 
 
Idag tänker jag skriva lite nya böcker. haha, jag tror det iallafall. Vill skriva massa saker! Men känns inte som att man varken kommer igång riktigt, eller kan avsluta det föräns man börjar på något nytt. 
 

Tror min helg kommer bli bra :) besök av lillebror och förhoppningsvis en träff med min fina 3männing Johannes! 
förra året vi sågs senast.... 
 
 
Hoppas ni får en fin torsdag ! 
Det är en jobbig dag för mig idag, mycket som påminner. 
Men det är bara att skratta och vara glad,så glömmer man det jobbiga! 
 
 
/ Sophie* 
 
Gammal bild när jag hade rött hår. 
 

Det är nu du ska

När du vill ge upp, hur stark känslan än är, så är det DÅ du ska kämpa ÄNNU mera! 

Jag hade det hårda skalet utanpå, trots att jag är världens goaste & fina människa. Jag använde utsidan som ett hårt skal för att skydda mig själv. Det hjälpte men det var inte den jag ville vara, så jag förändrades. Min utsida blev nu som min insida. Det må va tufft och elände och känslor starka som bara den. Men i slutet av dagen har jag vetskapen om att jag åtminstone är mig själv, trots att livet inte ännu är som jag vill å hoppas på. 

Om du inte är dig själv, så kommer du bygga ett liv som du inte vill ha, till den person du inte är. Så var dig själv, så byggs livet upp från grunden av vem du är. 

Jag är på ge-upp-läget nu. 
Det är även nu jag ska kämpa ännu mer


/Sophie 




Som en söndag fast bättre

Trots dålig sömn & lite halvdant mående blev det ändå som bestämt. Jag blev hämtad utav min fina kusin & sen åkte vi hem till henne, där vi städade hela dagen! Låter inte kul, men det behövdes å kändes kul å hjälpa till :) hon ska ha halloweenfest i helgen så vi plockade bort än MASSA saker! Vi pratade en hel del och det var en riktigt behövlig dag. 
Trots så många år som gått sedan vi sågs som barn så är vi ändå nära varandra & det känns inte som att våran kontakt nånsin brytits. 

Tack för dagen/kvällen! <3 



FYNDIQ

Har fått lite olika beställningar men kommer inte visa dom, utan jag visar detta paket ifrån fyndiq.se som är försenat, men fick det igår så visar det som mitt senaste köp :) 
 
 
 
Endast borstar från det ena sminksetet. 
i det jag visar är det 32 proffisionella sminkborstar. 
 
 
 
 
 
 
 

LIFE

 
 

Dryck tips!

Säkert något de flesta hört talas om tidigare, men jag tipsar för dom som inte vet ! 
 
Denna dryck CELSIUS är en bra LCHF dryck! De som går på LCHF kan alltså dricka detta också. 
En dryck som varken har kolhydrater ( socker ) ELLER färgämnen och sötningsmedel som man helst också bör undvika. Så jag blev glad att jag såg att även Lchf säljer sådant. Mycket bättre alternativ än vanlig dricka! 
 
Jag tyckte smaken var okej, för att vara nyttig så var den god! Kanske inte en smak alla tycker om, då man verkligen känner smaken av vitaminer. Men dom som tycker om att dricka E-vitamins-tabletter i vatten, lär stå ut med denna smak också - då den är dubbelt så godare än Evitaminstabletterna! 
Dålig jämförelse kanske. Men tycker det är värt å testa denna dryck, speciellt när det kostar 20kr, vilket jag personligen tycker är billigt. 

UPPDATERING: 
Först känner man smak utav vilda bär ( som är den smak ja köpte ju ) 
Eftersmaken är nog både beskt & lite syrligt på samma gång! Det är en smak man kanske inte dras till så mycket, men både billig & nyttigare alternativ vilket gör det gött oavsett denna eftersmak! 
Testa å avgör själv :) 
 
 
 
 
 

"Fan. Jag gör allt som krävs"

Detta inlägg kommer handla om vikt, en berättelse, LCHF. Om det som inte funkade och förstörde min kropp och det som funkade och fick mig och så mycket annat att må bättre på kort tid. 
 
Jag trodde att jag var en av de som hade svårt att gå ner i vikt, och lätt för att gå upp i vikt. Men nu vet jag att det inte handlar om mig - utan vad det är jag lärt mig att stoppa i mig. 
 
Från och med när jag var 7 år till nu 17 år, så har vikten gått upp och gått ner. Jag har mått dåligt i mig själv i så många år, och det har inte blivit bättre imed de saker jag gått igenom i mitt liv. När jag var 10 år gammal och gick i 4an, så började mina ätstörningar. Bulimi. Jag åt ingenting på morgonen eller dagen, och åt bara lite på kvällen. Vissa perioder åt jag mer på kvällen. På dagen åt jag massa sött istället för mat. Jag hade deppression som jag haft i 10 år nu. Hursomhelst. Jag har haft ätstörningar i många år och allt jag ville var att må bättre i mig själv, sättet jag ser på mig själv. Jag har alltid varit omtyckt och lätt för att få killar, men jag ville ändå vara perfekt trots att dom tyckte om mig som jag var. Min vikt var inga problem för andra, men för mig. Så det skadade mig mycket. 
 
Jag svälte mig själv i så många år, och jag gick upp i vikt. Jag gick ner i vikt. Jag stod still på samma vikt ett tag. 
Men jag var sjuk hela tiden. Jag var trött och ont i kroppen, och svimmade. Detta beror delvis väldigt mycket på min Myalgi. Men att inte få i sig rätt mat & istället ingenting, eller sött, det förgör kroppen. 
Jag tuggade massa tabletter väldigt väldigt länge, för att gå ner i vikt. Det hjälper såklart inte. 
Jag tror inte ens på piller. Men då försökte jag hoppas på något iallafall. 
 
2012 hände en stor grej, yttligare, i mitt liv. Jag tappade aptiten totalt och det enda jag fick i mig var soppa 1 gång om dagen i 7 månader. Jag gick ner i vikt på 3 veckor, men sen ställde kroppen in sig på svält så jag svullnade upp och gick då upp i vikt. 
 
Någon gång detta året 2013 hörde jag talas om nutrilett (pulver). Så det drack jag i 2 månader ungefär. Gick jag ner i vikt? Inte ett enda KG ! Jag gick istället upp MASSA KG. Vet inte exakt hur mycket, men FÖR mycket var det iallafall. Så jag återigen fick min kropp att lida och skadas och så var det inte ens värt det i slutet. 
 
jag började efter det svälta mig själv igen. 
 
Jag har även i en period testat att räkna kalorier. Men det funkade varken för vikten eller måendet. Man blev ju ännu mer psykiskt skadad utav att räkna massa strunt. Så det är verkligen inget jag tipsar om. För vissa funkar det - ett tag. Men man mår inte bättre av det fysiskt eller psykiskt i längden. 
 
 
Jag vet inte exakt hur! Men det var som att något ljus äntligen ledde mig rätt. Jag läste mycket på denna bloggen ( http://www.kostdoktorn.se/ ) och fick konstaterat att detta är vad jag och många andra borde äta för att må bättre. Det är många som ser ner på denna livsstil som många kallar för diet. 
Varför dom ser ner på det ? Det är för att dom hellre lyssnar på andra än att våga prova själva och ge bedömmande. Precis som folk dömmer en människa innan dom ens känner personen, så dömmer de flesta LCHF. 
 
Vad LCHF står för? 
 
L - Low 
C - Carb 
H - High 
F - Fat 
 
Mindre kolhydrater, Mer fett. 
 
Oh nej!! Skrev jag just mer fett? Ohja, det gjorde jag. 
 
Ni kan läsa MASSVIS med bloggar där ni kan följa andras LCHF resor, och hur mycket det förändrat deras liv totalt och då menar jag inte bara viktnedgång, utan verkligen hela livet. 
 
 
Jag testade LCHF, det är såklart alltid svårt i början. Speciellt jag som hade ätstörningar. Jag var tvungen att lära mig äta mera mat och mindre sött. Trots att det var svårt i början, så märkte jag av en sak på bara 2 veckor. Jag som med en kronisk sjukdom som gör att jag trillar ihop( blir förlamad i ben och händer ), som är yr dagligen, och så mycket mer, kände mig friskare både fysiskt och psykiskt med att äta enligt LCHF. 
 
På bara 2 veckor ? Vad skulle då FLERA månader få mig att känna? 
 
Tyvärr åkte jag iväg under sommaren och då åt jag ingen mat, och istället åt jag sött, så gick upp i vikt och glömde nästan bort hur bra jag kände mig med LCHF. Sedan efter ett tag började jag med LCHF igen och tränade och gick ner typ 6KG. Men sen kanske en dag åt jag lite sött, som blev ÄNNU mera sött. Så gick upp i vikt  och började tappa greppet. 
 
Men nu är jag tillbaka hos det bästa som hänt mig och många andra. Så nu ska jag kämpa ännu mera till att hålla detta. Inte för någon annans skull, utan för min egna skull. 
 
Jag vill gå ner i vikt - jag vill älska mig själv - jag vill känna mig friskare - jag vill må bättre 
 
 
Men grejen den är att du kan inte fixa detta om du inte älskar dig själv allra först.
( Därför älskar jag mig själv mer än nånsin )
Du tror kanske att du kommer göra det när du gått ner i vikt. Det är sant att du kommer älska dig själv ännu mera då, men inte för att du går ner 6kg eller 20kg. Utan du kommer älska dig själv mer, för att du är stolt över dig själv att du tagit dig igenom den resan du fått gå för att nå ditt mål ! 
 
Men för att du ska orka klara dig att finna motivationen och klara vad som helst, så måste du älska dig först och främst. För då kommer du veta att om du råkar tappa greppet någongång, så finns det alltid en väg tillbaka. Och att det inte är ditt fel att du tappar greppet, men om du släpper chansen att finna tillbaka, är bara något du kan styra. 
Förstår du vad jag menar? 
 
Om man känner att man gör misslyckande hela tiden, så faller man oftast tillbaka till sina dåliga vanor. 
Så lär dig själv att vara säker i dig själv och du kommer börja älska varje del med tiden. 
 
Allt hänger ihop, som jag brukar säga. Man måste bara hitta till vilken pusselbit som passar med vilken. 
Då kommer du lättare se vart du ska börja, hur du ska börja, hur du ska orka med resans gång, och hur du ska klara dig att kämpa till målet. och det viktigaste av allt - hur du ska njuta sedan av det du, bara du, åstadkommit i just ditt liv och i din kropp. 
 
 
 
Jag är som sagt tillbaka i LCHF, och jag kommer inte skriva min vikt men jag kommer skriva hur mycket jag går ner och hur jag mår. Evt. Vad jag äter/dricker/tränar osv. 
 
 
Jag är inget tränarmonster, för det viktigaste är att äta rätt och mer rätt än LCHF kan det inte bli. 
Men jag tränar för att stärka det min sjukdom förtär. Och det krävs inga större träningspass för att förstärka det.
 
 
Tro på att det fungerar! Tro på att du kan få det att fungera. 
 
 
 
 
Mer om LCHF kommer ! 
 
 
 
 
 

Igår Idag nu

Igår bjöd jag på en egen -19-saker-du-säkert-inte-visste-om-mig_Lista! Läs den ni ;)
Såg även på nummer (13) att jag hade skrivit fågelspingel och inte fågelspindel...men det har jag ändrat nu. Hahaha
 
 

Idag Skulle jag ha gått upp tidigt imorse för att endast färga håret. ( färgar hemma ) och varför jag var tvungen att gå upp tidigt är en annan historia. Men jag gick upp tidigt, och hade kunnat färga det, men gissa en sak? eller ni får gissa tre gånger om ni vill, men jag säger ändå svaret precis just nu : jag gick å la mig igen. 
 
(haha jätte intressant info!)
 
 
Jag är själv hemma nu och ska lägga mig ner igen och kolla på film/serie. Om jag inte somnar om dvs. 
 
 
 
 

19 saker du säkert inte visste om mig

1. Jag har haft 4 olika hårfärger, inkl. min vanliga hårfärg då. 
- blont är min naturliga hårfärg 
- Svart hår 
- rött hår 
- brunt hår 
 
 
 
Jag trivdes jättebra i svart hår i några år, men färgade till rött vilket jag älskade att ha! ( inte chock rött utan speciell röd färg ) men ville ha lite mer naturligare, så färgade håret brunt som jag har nu. Lite ljus brunt aktigt. 
 
2. Jag dricker kaffe dagligen, och alltid tyckt om kaffe sedan flera år tillbaka. 
Bara svart kaffe, annars blä 
 
3. Jag är en väldigt väldigt snäll person, men jag kan även vara väldigt bestämd
( För att man är envis och bestämd, innebär inte att man inte är snäll annars ) 
 
4. Förut älskade jag sommarn, men nu har jag övergått till en annan årstid, nämligen hösten
Varför hösten? Det är oftast lite mer regnigare då, och jag älskar regn. Det är mysigt och när det regnar, är oftast enda gången jag känner mig trygg. Vet inte varför, men så har det alltid varit. Hösten, då blir det lite kyligare och värmen är ju skön, men det får inte bli överdrivet varmt. Så jag tycker Hösten balanserar det hela rätt bra, om man kan säga så. Hösten är en lagom årstid. Varken för varmt eller för kallt ( oftast ). Inte för mycket kläder, men inte för lite heller haha. Och man kan vara blek om man vill och inte behöva känna sig tvungen å vara den brunaste på sommaren, speciellt när man inte alls har lätt för att bli brun. Även om många ser hösten som dyster, så tror jag att det är det jag kan finna mest ljus i. 
 
5. Jag har haft sammanlagt 8 piercingar + 1 töjning.- har ingenting kvar! Men trivs bättre utan. Saknar min ögonbrynspiercing, men inte så pass mycket att jag vill ta igen iallafall. 
( Har tre hål i öronen men det räknar jag inte som piercings ) 
 
6. jag har 7 bröder. Varav 4 jag inte träffat på över 9+år. Varav 1 av de 4, jag precis börjat träffa!
( 2 gånger hittils ) 
 
7. Jag älskar att skriva, och skrivit sedan innan jag började dagis. Jag lärde mig att skriva själv, trots att min svenska inte var den bästa haha... ( jag blev hänvisad att gå på extra svenska när jag gick i 1an, vilket jag inte gjorde ) 
 
8. Jag har rätt så blandad musik smak, lyssnar på det mesta. Gillar väl allra mest lugna låtar, men annat är ju också bra. ( Eminem, 2pac osv osv ) 
 
9. Jag äter LCHF - och aldrig mått bättre. 
 
10. Jag har bruna ögon, men vill ha gröna
 
11. Jag har flyttat mer än 19 gånger på 17 år. ( och då har jag i princip flyttat alla dessa gånger, väldigt tätt inpå varann) typ aldrig bott på ett ställe mer än max 2 år. Knappt det ens.. 
 
12. Jag är lätt att tycka om och jag är glad för den personlighet jag har
 
13. jag älskar djur. Har haft väldigt många och OLIKA djur sen jag var liten. Just nu har jag inget djur. 
Jag har haft katter, hundar, ormar, en fågelspindel, olika havsdjur, osv osv osv osv Massa djur som sagt. 
Men ingen bonnnngård inte. 
 
14. Jag skriver mail dagligen. 
 
15. Jag beställer hellre saker/kläder på internet än att gå å shoppa på stan. ( ibland kan det va trevligt, men inget jag föredrar helst. Berors på vem man är med kanske) 
 
16. Jag föredrar kvällen/natten mer än dagen. 
 
17. Jag har både dera men inte alltid haft. Jag kan leva utan mobil men inte min dator
 
18. Mina "favoritfärger" är : Svart, Lila, Grön, Blå. 
 
19.  Jag minns allt från att jag var 3-4 år, varje minsta detalj, känsla, datum, år, händelser osv. 
Men tack vare en tyvärr kronisk sjukdom, så har jag lite svårt med mitt närminne, så glömmer saker. Förutom det som hänt för jättelänge sedan. ( jag glömmer de som händer i nutiden så att säga ) 
 
 
Det var lite saker om mig! Undrar vad jag skriver nästa gång. 
 
 
 
 
 
 

Ge livet en mening

 
 
Jag är nu hemma i Örebro igen. 
Har svarat på 3 viktiga mail och det känns bra att ha det gjort. 
Lyssnar lite på musik just nu, och känner mig väldigt trött. Kan knappt hålla ögonen öppna. 
Blir nog att gå igenom lite viktiga saker och sedan lägga sig ner framför en film/serie. 
 
 
 
 
 
 

När det blir to much

Ibland får man bara bita ihop och fortsätta göra det man gör och inte låta någonting komma imellan igen 
 
 

Imorgon beger jag mig hemåt till kära Örebro. Det är onsdag och trots att dagarna oftast är sega, så går veckorna väldigt fort. Jag längtar tills år 2014, för det är DÅ allting man väntat på, kommer hända. Ni kanske undrar vad? Jag kanske avslöjar det någongång, men inte just nu. 
 
Om det är en dag som borde vara speciell, men inte är så speciell som man trodde.. Då får man göra det speciellt ! Och så är det i mitt liv. Fattas något, då får man se till att man finner det som fattas. Känns livet meningslöst, då får man ge det en mening
 
Nej. Får försöka komma i säng inatt ( lär bli svårt like always ) Somnar jag inte innan kl 7 så kan jag lika gärna vara vaken då jag ska upp vid 8. Haha. Ni kan väl önska mig lycka till ? Alltså, till att komma upp i tid menar jag ;) 
 
 
Gonatt eller något sådant ! 
 
 

VECKAN HOS MIN BROR OCH FAMILJ

Jag skulle åka iväg, tänkte jag. Så det gjorde man! Åkte till grythyttan och hälsade på en av mina storebröder och hans familj. Skulle egentligen vara borta nästan 1 månad, då jag kände att det kunde var behövligt. Men både mående och annat kom imellan, så om några dagar åker jag hem till kära Örebro igen. 
 
 

Har inte hänt så värst mycket! Men varit mysiga stunder. Och har haft det rätt bra. Just nu sitter jag i hällefors och ska vara här i 3 dar till innan jag beger mig hemåt. 
 
 

Här går jag & T3S med lille brorsonen. Vi gick ut på kvällen efter hennes jobbpass och det var skönt med frisk luft. Vi plockade ihop lite höstlöv och annat, som hon sedan pysslade lite med. Det blev jättefint och mysigt ! MEN.....dagen efter torkade löven och kröp ihop. Haha så inte lika fint ut då. Jaja, mysigt för stunden dög ju !
 
 
Blev tyvärr ingen bra bild - såg finare ut i verkligheten.