}

19 saker du säkert inte visste om mig

1. Jag ska byta hårfärg denna veckan - till en färg jag haft förut. Mitt paket kom idag! 
2. Jag älskar frysta hallon, ovispad grädde och dricka kaffe på det 
3. Jag skriver/svarar på mail dagligen 
 
 
 
 
4. Är trött på fega människor, dvs sådana som påstår sig vara ärliga men de flesta tror väl att dom är
James Bond av något slag, och använder "ärligheten" som täckmantel. Nja, oärliga människor avslöjar sig alldeles för lätt 
 
5. De sidor jag besöker mest är
♦ Massa klädaffärer, smink osv och inrednings butiker 
♦ We heart it ( Sparar bilder
♦ Min blogg och ibland hemsidan 
♦ En sida där jag kollar olika serier på och swefilmer när jag ska kolla film 
♦ Mina mail ( Då jag har 5 stycken
♦ Youtube, självklart
 
 
 
 
6. Jag tycker inte om när man vill sova och grävmaskiner och vart annat håller på och kör utanför, eller när någon arbetare ska borra i någon grannes lägenhet och det ekar i hela huset. Funny, när jag tänker efter, imed det jag skrev på nummer 18 ... 
 
7. Det suger att alla mina absolut närmsta personer bor utanför örebro, och det kan vara allt från 40 minuter till 6 timmar bort. 
 
 
 
 
8. Jag tycker det är drygt att gå i affärer på stan 
 
9. Jag tycker om historia - gamla tider, gamla saker och tycker sådant är intressant och jag tycker världen borde vara lite mer gammal dags i vissa avseenden. Då menar jag inte lagar osv, utan uppförandet vi människor idag har ( eller inte har...
 
 
 
 
 
10. Jag har typ alltid samma frisyr, speciellt om jag ska gå utanför huset haha! Men vadå? Finns inte direkt så många att välja mellan ( Pst frisyren jag menar är pottfrilla :) 
 
11. Jag längtar tills jag får egen familj 
 
12. Jag vet vad meningen i mitt liv är och alltid vetat 
 
 
 
 
13. Jag längtar tills jag ger ut min andra bok och återigen så kan ni läsa om två av mina kommande böcker på hemsidan 
 
14. Jag behöver lära mig att bara leva, att bara vara mer. Och det är nog många av oss som behöver lära oss att leva här och nu. Jag lever i dåtid och framtiden, och i nutiden överlever jag bara. Så därför behöver jag lära mig att leva mer 
 
 
 
 
15. Människor som uppskattar intelligens och bra starka personligheter, är något jag uppskattar hos dessa människor 
 
16. Att lära sig saker bättre eller nya saker är inspiration, motivation och livsglädje för mig 
 
17. Jag är stolt över alla mina närmsta och jag glädjs av att dom alla tror på mig, att jag kommer fixa detta 
 
 
 
 
18. Jag skulle vilja bygga ett hus - byggarbete skulle vara en av de saker som skulle passa mig bra 
 
19. Jag älskar röda läppar men passar själv i det inte alls.... wii 
 
 
 
/ Sophie* 
 
 
vill ni veta mer om mig så kan ni gå in på kategorin " Mer om mig " :) 
 
 
 

Reminders

 
 
 
 

For something good

Hellu :) 
 

Kände att jag behövde göra mitt rum lite mer "mysigare" som för mig känns lite tryggare på något sätt. Blev inte jättestora förändringar haha! Men pysslade lite grann. 
 
 
Jag klippte ur två pappersbitar i lagom form ( som ni ser på glasburkarna ). Sedan tog jag vanlig svart färg och målade det vita pappret och sedan tog jag en spritpenna i vit färg och skrev något, "Save for something good". 
Det är alltså som sparburkar, så ska försöka spara till något vettigt. Är egentligen ingen sparare, då jag inte direkt har något speciellt jag vill köpa. Men jag ska ändå spara, till tex framtidens planer eller till att trycka fler böcker osv. 
 
Sedan valde jag ut lite bilder jag ville sätta upp på väggarna, och det blev tre stycken. Klippte ur små pappersremsor och målade även dom svarta och vek vanlig tejp så att det kunde fastna på remsorna och sedan på väggen när man sätter upp dom. Dock höll det inte särskilt bra ;) Men får fixa bättre :) Jag gjorde detta för att vi inte hade någon svart eltejp eller liknande. Och man kan ju göra detta finare, men det får duga :) 
 
 
 
 
Jag satte även upp ett svart snöre ovanför min säng ( Visar dock ingen bild ) och hängde upp en del foton med gem ( man kan göra med klämmor också vilket är finare! Men hade inga för tillfället ). Och det blev rätt fint ! 
Det jobbiga är att katten försöker dra ner allt . . . Haha 
 
 
Den sista bilden hade väl inte direkt någon samhörighet med allt jag skrev, men la in den ändå i inlägget. 
 
 
 
/ Sophie * 
 
 
 Ni har väl inte missat att kika in på min hemsida och läst om mina kommande böcker ? Läs mer än gärna! 
 
 

Om mina kommande böcker

Hellu
 
Jag fick som förslag att skriva lite om mina kommande böcker, så jag valde att skriva två utav dom. Jag har ju en del böcker i lager, men dessa två jag skrev om på min hemsida är de två jag vet att jag vill trycka och ge ut som bok ! 
 
Du får mer än gärna läsa lite om dom :) 
 
Tryck på bilden för att komma till hemsidan ! 
 
 
 
 

Nytt på hemsidan

Gjorde iordning en ny header. Måste nog säga att jag gillar den gamla bättre, men denna nya får vara där ett tag. Byter ju ändå förr eller senare ! Så att det inte ska vara samma hela tiden. Tråkigt ! 
 
Om ni vill får ni säga vad ni tycker :)
 
 
Den gamla 
 
 
 
Den nya 
Kolla här med, så man ser exakt hur den ser ut i helhet på hemsidan. 
www.forfattarinnanswa.n.nu
 
 

For this moment

 
 
Även om ditt liv i övrigt är tufft, så ta vara på varje stund som är här och nu. 
Saker och ting kommer förändras till det bättre. Men man måste lära sig att ta vara på nuet, för att kunna njuta av det bättre framtiden har att erbjuda. 
 
 
 
 
 

Kompromiss är möjlighet

En bland dom största -problemen- men också "gåvan" vi fått i våra liv är - Kompromiss. 
Det vi dock mer eller mindre saknar, är förmågan att hantera den rätt, och också förstå varför den är så viktig
 
 
 
 
Kompromiss betyder att man möts halvvägs. Om man vill ha något, och någon annan vill ha något annat, så får dom båda parterna tillsammans hitta ett sätt att ta lite utav varjes vilja och sätta upp det till en och samma väg, som passar båda människorna att gå på. 
 
Kompromiss, såsom rättvisan bland annat - är en stor och viktig del för mig och mitt liv baseras mycket på det. Jag har inte mött många villiga människor som vill kompromissa. Utan vill dom ha något, så ska dom ha det oavsett om det drabbar någon annan negativt. Man behöver inte vara ett ego för att man inte kan kompromissa, men man måste enligt mig finna ett sätt även där, så att man lär sig meningen med att inte få som man vill helt och hållet, men iallafall en del av det. 
 
 
 
Kompromisser lär dig att respektera att andra också har viljor, oavsett om dom liknar dina egna eller ej. Att kompromissa lär dig att det är bättre att få lite grann, än inget alls. Att nöja dig med det som finns, och det minsta lilla du får. Kompromisser kan också lära dig att ge dig själv det du mer behöver än vad du enbart bara vill ha. 
 
 
 
Det svåra med kompromisser är just allt jag nämnde ovan. Man vill ha allt. Man vill räknas högt, och det svåra är att inse att man inte är ensam om att känna så. Och också förstå att alla vill räknas, men också att dom faktiskt gör det. Det är så många som säger att alla människor har lika värde. Men hur kommer det då sig att det är bara få i denna värld som vill kompromissa? Ja, inte är vi många iallafall. 
 
 
Sen kan man faktiskt inte alltid kompromissa. Det går -alltid- Men då får man ställa sig frågan
" Hur mycket behöver jag det jag känner att jag vill ha " 
" Är det värt att -inte- mötas halvvägs, för att jag ska få detta" 
 
Och känner man att "Nej, jag behöver verkligen detta helt och hållet. Det är inte värt att kompromissa, för det jag vill ha/behöver, är dyrare att förlora än personen ifråga" 
 
 
Och är det så man känner, då får man söka sig till människor som kan ge än det man behöver helt. Men. Det innebär inte att man slipper kompromisser bara för att dom ger det du behöver. 
 
 
 
 
 
Allt handlar om - vad är mest värt det. För lika dant som att man inte kan undvika att såra andra alltid, eller undvika motgångar - Så kan man heller inte undvika att slippa kompromissa. För dom möjligheterna är överallt. Ja, kompromisser är en möjlighet. Och man borde ta vara på möjligheter. 
 
 
 
 
/ Sophie* 
 
 
 
 
 
 

Något att skratta åt

Nej jag kollar inte på Big Brother. Men såg denna roliga videon på internet och garvade en aning! Kolla ända till slutet, haha, när han går ut och fortsätter skratta..!
 
 
 

Little pieces ruins the bigger one

Right now, there's a hole in my chest. It's been living in my heart for so many years, but right now it feels like another one. Like it's new, became new. And i don't know if it's stronger than me. "The old pain" i had in my chest, was everything i've got in my life - And everything i known about. I knew exactly how strong it was, and everything it could bring and do. So what i did, is that i became a dark emptiness hole, with only pain. So the real pain couldn't get me, destroy what i wanted to be. I became one of them. But what i realized, was that the pain would never go away, and whatever it left behind would always stick in every pieces of my heart. 
 
 
 
But i also realized, that it doesn't matter how strong the pain is - or whatever it does to me. As long as you've still got the light within, the pain and the dark, will never truly destroy -you-. 
 
 
But how can't i be destroyed, when i've feel lost and felt like i've been so near the death ? 
 
 
 
It's more simple than we understand, but it's also more bigger than we ever will known. The light, love and happiness are things that will always win. Yes, you may be lost and loose. But you will always be a winner, and never truly gone, if you always keep three things in your mind
 
 
1. Never let anyone who's not one of the good hearted, destroys your good heart. 
2. Always care, even if it hurts. Care for people you know, and doesn't know. 
3. Never give up on the good things, cause how strong the darkness is, the light will always stay in the end. 
 
 
 
 
How big the hole is, how much it want's to live inside my chest - I know there's gonna be a bigger thing in my life, that the empty whole can not compare to. And what would that be? 
 
 
Every - good thing - i want in life. 
Everything i dream about. 
 
 
My own words 
/ Sophie* 
 
Sorry if there is words i haven't spell right. 
 
 
 
 
 
Samma text översatt 
 
 
Just nu är det ett hål i min bröstkorg. Det har levt inom mig i så många år, men just nu känns det som ett annat. Som att det är ett nytt hål, att det gamla blev nytt. Och jag vet inte om det är starkare än mig.
"Den gamla smärtan" jag hade inom mig, var allt jag hade i mitt liv - allt jag visste om. Jag visste exakt hur starkt det var, allt den medförde och kunde göra. Så det jag gjorde var att jag blev ett eget stort tomt hål fyllt av bara smärta. Så att den riktiga smärtan inte kunde få tag i mig, förstöra den jag ville vara. Så jag blev en av dom. Men vad jag insåg, var att smärtan aldrig skulle försvinna, och vad det än lämnade efter sig skulle alltid sätta sig i varje minsta lilla bit utav mitt hjärta. 
 
 
 
Men jag insåg också, det spelar ingen roll hur stark smärtan än är - eller vad den än gör mot mig. Så länge du har ljuset inom dig, så kan inte smärtan eller mörkret, riktigt förgöra -dig-. 
 
Men hur kan man inte bli förgörd, när man känner sig vilse och känt sig nära döden? 
 
 
 
Det är enklare än vi förstår, men det är också större än vad vi någonsin kommer få veta. Ljuset, kärleken och lyckan är det som alltid kommer vinna. Ja, du kanske blir vilsen och förlorar. Men du är alltid en vinnare, och blir aldrig helt försvunnen, om du alltid har tre saker med dig i  huvudet
 
1. Låt ingen utav dom som saknar ett gott hjärta, förstöra ditt goda hjärta. 
2. Bry dig alltid, även om det gör ont. Bry dig om människor du känner och inte känner. 
3. Ge aldrig upp om det bra sakerna, för hur stark det dåliga mörkret än är, så kommer ljuset alltid finnas kvar. 
 
Hur stort hålet än är inom mig, hur mycket det än vill stanna kvar där - Så vet jag att det kommer finnas något ännu större i mitt liv, som mitt tomrum inte kan gemföra sig med. Och vad skulle det vara? 
 
Varje - bra sak - jag vill ha i mitt liv. 
Allt jag någonsin drömmer om. 
 
Mina egna ord
/ Sophie*